EM håndbold

Sveriges EM-helt i tårer: - Jeg husker ingenting

Det var et stort øjeblik for Valter Chrintz, der fik lov at afgøre kampen mod Norge.

Har jeg virkelig sendt Sverige i semifinalen ved EM?

Med røde øjne og armene over hovedet forsøgte Valter Chrintz at forstå, hvad der lige var sket. Med en straffekastscoring tretten sekunder før tid sikrede han svenskerne en plads blandt de sidste fire, da de slog Norge tirsdag aften.

Efter kampen forsøgte han at sætte ord på det vilde drama, men det var tydeligvis svært.

- Jeg ved dårligt, hvad der skete. Jeg husker ingenting. Jeg kan ikke huske, hvor jeg skød, men det virkede, lød det ifølge Aftonbladet til svensk Viaplay efter kampen.

Sverige var nede med 19-23, da der manglede seks minutter af kampen. De skulle bruge en sejr, og på nærmest mirakuløs vis fik de kæmpet sig tilbage.

Efter scoringen på straffekast havde Sander Sagosen muligheden for at udligne og sende Norge i semifinalen, men forsøget gik forbi mål.

Norge sad på kampen hele vejen igennem, men da det hele skulle afgøres manglede skarpheden, så det endte med svensk sejr. Video: Magnus Stig Christensen

"Det er iskoldt"

Valter Chrintz er bare 21 år, og han er ikke den naturlige straffekastskytte for Sverige.

Men inden ham havde stjernerne Hampus Wanne og Niklas Ekberg begge brændt fra syvmeterstregen. Derfor valgte den svenske landstræner, Glenn Solberg, at give den unge fløjspiller ansvaret.

- Jeg mindes ingenting. Bare, at jeg fintede. Derfra er det blackout. Jeg er så træt, og der er så mange følelser, siger han til Aftonbladet.

Til gengæld husker Daniel Svensson ganske udmærket, hvad der skete. Han er håndboldekspert på TV 2 SPORT, og han har kun ros tilovers Chrintzs mod.

- Det er iskoldt af en ung mand, der går ind og gør det på den måde. Han havde set, at Thorbjørn Bergerud fyldte godt i målet, og han gættede på, at han ville sænke armene. Og så lagde han den lige hen over kysen på ham. Jeg synes, det er så smukt, siger Svensson.

Glædestårer

Efter kampen var Valter Chrintz det naturlige samlingspunkt blandt svenskerne. Efter et stykke tid fik han også styr på glædestårerne.

Nu kan Chrintz og resten af det svenske landshold se frem til en semifinale mod enten Danmark, Frankrig eller Island. Du kan læse mere om scenarierne her.

Danmarks sidste mellemrundekamp spilles onsdag klokken 20.30. Se opgøret mod Frankrig på TV 2 og TV 2 PLAY​.