EM håndbold

- Det er da helt sygt, siger Nyegaard om EM-nominering

Torsdag er der blevet sat navne på de nominerede til EMs All Star-hold. Seks danskere er på listen.

EM 2022 nærmer sig sin afslutning, men der mangler stadig en håndfuld særdeles vigtige kampe.

De to semifinaler, bronzekampen og finalen står som de fire store kampe i horisonten, mens også kampen om femte- og sjettepladsen venter forude.

Det er da helt sygt. Det mener jeg

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard om den tidlige nominering

Men allerede inden de afgørende kampe har det europæiske håndboldforbund sat navne på de nominerede til EM's All Star-hold.

Og spørger man TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, giver det ikke ret meget mening.

- Jeg har den grundlæggende holdning, at hvis det skal give mening med et All Star-hold, skal der jo ikke nomineres spillere inden de fire afgørende kampe. Det er nu, mesterskabet starter.

- Det er for populistisk. De skal have den her afstemning ud over rampen, og den skal være klar, når det er ved at være færdigt. Men det kan man jo ikke, før de bedste spillere i verden har spillet de afgørende kampe. Det kan man da ikke, siger Nyegaard.

Han mener, at det i høj grad går ud over spillerne, der allerede inden finaleweekenden kan have forpasset deres chance for en plads på All Star-holdet.

- I respekt for spillerne, og i respekt for kåringen, synes jeg, at man bør give spillerne så meget respekt, at man venter, til de store kampe er spillet, siger han.

- Lad os nu sige, at Jacob Holm kommer ind og brænder den fuldstændig af i finaleweekenden. Skal han så ikke nomineres? Det er da helt sygt. Det mener jeg.

Seks danskere nomineret

Forbundet har nomineret seks spillere på hver position, som alle er i spil til det endelige All Star-hold.

Blandt de nominerede er seks danskere at finde:

  • Kevin Møller, målmand
  • Emil Jakobsen, venstre fløj
  • Mikkel Hansen, venstre back
  • Mathias Gidsel, højre back
  • Magnus Saugstrup, stregspiller
  • Simon Hald, forsvarsspiller

Nogen vil måske bemærke, at Niklas Landin ikke er en del af holdet. Det er ifølge Bent Nyegaard et godt eksempel på problemet.

- Hvis man kigger på den vigtigste position overhovedet, så er verdens bedste målmand, Niklas Landin, ikke med. Det er jo, fordi Danmark har cruiset gennem turneringen, og der har været brug for det, der har været brug for. Det giver da ikke nogen mening.

- Vi er nødt til at have et fuldendt grundlag at vurdere på, og det grundlag har vi først, når vi har spillet kampene. Så vigtigt kan det ikke være at få det hold ud hurtigst muligt. Det vigtige er, at vi får det på et oplyst grundlag, siger Nyegaard.

Efter slutrunden kåres det reelle All Star-hold. Udover det bliver der kåret en MVP - turneringens mest værdifulde spiller.

Alle nominerede kan ses her.