EM håndbold

- Gidsel er en af de bedste spillere i verden - hvis ikke den bedste, siger Karabatic

HVIS både Danmark og Frankrig ender i EM-finalen, håber Nikola Karabatic ikke, at Mathias Gidsel er så storspillende, som han tidligere har været.

Han var ikke på banen, da Danmark tabte med ét mål til Frankrig onsdag aften.

Alligevel får Mathias Gidsel store roser af stjernen Nikola Karabatic.

- Han blev kåret til MVP (mest værdifulde spiller, red.) ved OL. Han er en fantastisk spiller og bidrager med en masse til holdet, siger Nikola Karabatic til TV 2 SPORT efter den franske sejr onsdag aften.

- Han er en af de bedste spillere i verden lige nu - hvis ikke den bedste. Det er fedt at se ham spille, men jeg håber, at han ikke spiller så godt, hvis vi møder ham igen.

Slår Frankrig og Danmark henholdsvis Sverige og Spanien i semifinalen, kan Karabatic godt forvente at stå over for Gidsel igen.

Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Magnus Saugstrup blev nemlig sparet mod franskmændene, så de er helt klar til semifinalen – og en eventuel finale.

Gav ikke op

Selvom flere danske stjerner sad over, var det Danmark, der startede bedst i den sidste kamp i mellemrunden. Danmark førte med 17-12 ved pausen. Men Frankrig sled sig tilbage og vandt med 30-29.

- Vi havde 30 minutter til at vende det hele. I første halvleg var fordelen hos Danmark. Alle skud, de havde, gik i mål. Kevin Møller spillede godt og havde mange redninger, selvom det var gode skud, siger Karabatic.

Det løb ud i sandet for danskerne, der tydeligvis ikke var opmærksomme på, at tiden var ved at gå.

- Vi skulle bare fortsætte og give alt, hvad vi havde. Vi var mentalt stærke og havde selvtillid, så vi er glade for sejren og semifinalepladsen.

Den franske back Dika Mem, som scorede otte mål i kampen, roste holdets evne til at aldrig at give op.

- Det var en vigtig kamp for os. Vi spillede ikke godt før de sidste ti minutter. Danmark spillede fantastisk, men vi blev ved med at tro på os selv til det sidste.

- Jeg stoppede ikke med at tro på mig selv. Jeg ved, at jeg har den slags kampe i mig. Selv om jeg havde en dårlig første halvleg, ønskede jeg at vise noget andet, siger Dika Mem.

Den franske sejr betød, at Island gik glip af semifinalen.

Danmark skal møde Spanien i sin semifinale fredag klokken 18, mens Frankrig tørner sammen med Sverige fredag klokken 20.30. Du kan se begge kampe på TV 2 og TV 2 PLAY.