EM håndbold

Hans Lindberg ude af isolation efter specielt forløb

Først kunne han bryde isolationen. Så blev han sendt tilbage for en sikkerheds skyld. Nu skulle den være god nok.

Fløjspilleren Hans Lindberg er ude af isolation og træner torsdag atter med resten af håndboldlandsholdets EM-trup i Budapest.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund på Twitter.

- Det er lidt specielt, hvis vi skal være lidt firkantede. Han nåede lige at komme ud, inden der kom et nyt resultat, hvor CT-værdien var under (30, red.). For en sikkerheds skyld isolerede vi ham igen. Det er det specielle med de her CT-værdier, der godt kan svinge lidt, siger Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

- Vi snakker timer, før der kom et nyt svar, hvor han så var inde igen. Nu er han da frigivet.

Lindberg blev testet positiv for coronavirus fredag i sidste uge og har siden været i isolation.

I mellemtiden er Lindberg skiftet ud af EM-truppen, men han kan i princippet komme i spil til fredagens semifinale mod Spanien, hvis landstræner Nikolaj Jacobsen skifter ham ind i truppen.

- Vi regner med, han bliver ved med at være fri. Han har mulighed for at komme ind. Det er dejligt for dansk håndbold, for landsholdet og i særdeleshed for Hans, som ret hurtigt blev buret inde på sit værelse, siger Morten Henriksen.

- Det er rigtig, rigtig skønt, og vi skal huske, at coronatruslen stadig hænger der. Jo flere vi har ude, desto skønnere.

Den 40-årige Lindberg blev hasteindkaldt til slutrunden, da fløjspilleren Johan Hansen døjede med en fiberskade i begyndelsen af turneringen. Siden er Johan Hansen dog blevet klar, og han var med i onsdagens nederlag mod Frankrig.

Danmark møder Spanien i fredagens EM-kvartfinalen. Se med på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 18.