EM håndbold

Voldsomme reaktioner direkte til danske spillere: - På kanten til dødstrusler

Onsdagens danske EM-nederlag til Frankrig har affødt et væld af reaktioner. Flere af dem har været af hadefuld karakter rettet mod danske spillere.

Det er langt fra første gang, vi har hørt om sportsstjerner, der har modtaget grove beskeder.

Men selvom der så ofte før har været fokus på problemet, er det langt fra noget, der kun hører fortiden til. Det kan flere af de danske håndbold-landsholdsspillere skrive under på.

Efter onsdagens EM-nederlag til Frankrig, hvor en dansk sejr kunne have sendt Island i semifinalen, har flere af spillerne modtaget hadbeskeder.

- Som jeg er orienteret er der i et pænt omfang blevet sendt alt fra håbløse anklager om matchfixing til kommentarer på ens udseende, og den værste kategori er på kanten til dødstrusler, siger sportschef i DHF, Morten Henriksen, til TV 2 SPORT.

- Det er for meget og langt over grænsen.

Ubehagelige beskeder

En af de spillere, der har modtaget vrede beskeder efter kampen, er stregspilleren René Antonsen.

- Der har været lidt forskellige beskeder fra nogle islændinge og lidt ubehagelige oplevelser der, siger han.

Hvad er det for nogle beskeder, du har fået?

- Det er lidt forskellige beskeder på Instagram, hvor folk skriver deres mening om mig og om min præstation under kampen... Ja faktisk bare om hele min opvækst, føler jeg nærmest. De kommer bredt omkring, og de går til den.

- Men heldigvis er de ting, de skriver til mig, noget de aldrig ville sige til mig face-to-face. Jeg synes ikke, det er i orden, at man bare tænker, at man på de sociale medier kan skrive, hvad man har lyst til, siger han.

Samtidig fortæller han, at han personligt er god til at bruge sit indre "spamfilter" til at sortere de værste ting fra, men at det alligevel rammer ham.

- Det er da aldrig rart, at folk ytrer negative ting om ens præstation og person, så det kan da godt ramme lidt hårdt, siger Antonsen.

DHF står bag en eventuel politianmeldelse

Sportschef Morten Henriksen fortæller, at de dagen igennem har forhørt sig hos spillerne om, hvorvidt de er okay.

Indtil videre er meldingen, at de tager det godt.

- Jeg synes, de har været cool. Vi har haft vores presseansvarlige til at gå rundt og høre, om der er noget, og jeg oplever egentlig fuldstændig afklaring på det, siger Henriksen.

- Men når vi kommer op til dem, der har mulighed for at politianmelde, har vi også sagt, at vi står bag en eventuel politianmeldelse, fordi vi synes, det er et problem, siger han.

"Det er vanvittigt"

Det er ikke alle de danske spillere, der har kunnet mærke vreden efter gårsdagens kamp. En af dem, der er blevet forskånet for hadbeskederne, er den danske højreback Niclas Kirkeløkke.

Han har dog hørt, hvad flere af de andre har modtaget, og det er ikke rar læsning.

- Det er vanvittigt, hvad nogle af de andre har skullet lægge ører til, siger han og forklarer, at de prøver at tage en smule let på det:

- Vi prøver at grine lidt ad det, for det er jo lidt komisk. De (Island, red.) kunne jo selv have gjort det færdigt. Vi stod også i en situation for to år siden til EM i Sverige, hvor de kan spille os videre, men heller ikke gør det. Det er bare lidt komisk, at det skal tørres af på os.

Danmark møder Spanien i EM-semifinalen fredag klokken 18.00.