EM håndbold

Her er Danmarks startopstilling og oversidderne til EM-semifinalen

Landstræner Nikolaj Jacobsen er tilbage i det, der må betragtes som den stærkeste startopstilling i EM-semifinalen mod Spanien.

Når Danmark klokken 18.00 møder Spanien i EM-semifinalen, bliver det med de store stjerner tilbage i truppen - og på banen fra start.

Det fortæller den assisterende landstræner Henrik Kronborg til den danske presse, hvor han både sætter navne på oversidderne og den startopstilling, som Danmark håber at kunne starte i. Det afhænger dog af lodtrækningen inden, hvor det bliver bestemt, hvilken banehalvdel Danmark starter på.

Får danskerne det ikke som ønsket, vil det nemlig give enkelte ændringer i nedenstående.

Startopstilling i det danske angreb:

 • Målmand: Niklas Landin
 • Venstre fløj: Emil Jakobsen
 • Venstre back: Mikkel Hansen
 • Playmaker: Rasmus Lauge
 • Stregspiller: Magnus Saugstrup
 • Højre back: Mathias Gidsel
 • Højre fløj: Lasse Svan
 • Henrik Møllgaard kommer ind i stedet for Mikkel Hansen i forsvaret.

Hvis Danmark ikke starter på den banehalvdel, hvor Mikkel Hansen har kortest til udskiftningsbænken, bliver det Magnus Landin, der starter inde på venstre fløj, så han kan dække venstre back i forsvaret, mens Mikkel Hansen så skubbes ud på fløjen.

 • OPDATERET 18.15: Danmark tabte lodtrækningen og starter derfor kampen med Magnus Landin på venstre fløj. Og så bliver det i stedet Mathias Gidsel, der løber ud, når Danmark forsvarer, mens Henrik Møllgaard stadig kommer ind.

Spændt dansk trup

Assistent Henrik Kronborg beretter også om en dansk trup, hvor stemningen er både god og spændt.

- Vi har glædet os rigtig meget og håbet på, at vi kunne komme så langt. Vi har stor respekt for Spanien. De har spillet godt, og det er et anderledes hold, end vi er vant til at spille imod, hvor der er nye, unge og hurtige spillere med, som vi ikke har stået over for før.

- Vi har selvfølgelig kigget på dem på video, men det er altid noget nyt at stå over for dem, så vi har stor respekt for dem. Men det har været målet hele tiden at stå her i sidste weekend, og vi føler, at vi er friske og klar til kamp, så vi glæder os bare nu, siger Henrik Kronborg og afslutter med de danske navne, der ikke kommer i spil til semifinalen.

Oversiddere:

 • Jannick Green
 • Henrik Toft Hansen
 • Aaron Mensing
 • René Antonssen
 • Hans Lindberg (ude af EM-truppen lige nu)

FØLG MED I EM-LIVEBLOGGEN HER MED SENESTE NYT: