EM håndbold

Jacobsen tror på ”neglebider” trods fire sejre på stribe mod Spanien

Nikolaj Jacobsen og Danmark vil bygge videre på den gode statistik, de har kørende mod Spanien.

  • 24. januar 2016: Danmark - Spanien: 27-23
  • 17. januar 2018: Danmark - Spanien: 25-22
  • 29. januar 2021: Danmark - Spanien: 35-33
  • 5. august 2021: Danmark - Spanien: 27-23

Statistikken taler for sig selv. Den viser, at Danmark har et særdeles godt tag på Spanien og har vundet de seneste fire indbyrdes opgør.

Danmark har nok en fordel. De ved, hvordan vi kan besejres

Gedeón Guardiola

Ifølge landstræner Nikolaj Jacobsen kan kampene ikke sammenlignes en til en, men alligevel mener han, at de kan finde noget opløftende i den positive statistik.

- I sidste ende er noget af det nok ubrugelig viden, men det giver også en tro på, at vi kan slå Spanien i de afgørende kampe. Vi har fundet en god måde at spille dem på, og spillerne er trygge ved det, vi gør, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Det er et spansk hold med masser rutine stadigvæk, men så er der kommet nogle nye, friske pust ind, som har løftet deres spil. De kommer med mere fart i specielt angrebsspillet. Det bliver helt sikkert endnu et spændende opgør og helt sikkert en neglebider.

Du kan se kampen mellem Danmark og Spanien på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 18.00.

- Danmark har en fordel

Den spanske forsvarsspecialist Gedeón Guardiola, der tidligere har haft Nikolaj Jacobsen som træner i Rhein-Neckar Löwen, forklarer, at spanierne vil undgå en gentagelse af det seneste opgør, hvor de tabte med 23-27 til Danmark i OL-semifinalen.

Er Danmark blevet en skrækmodstander?

- Det vil jeg tro. Danmark har nok en fordel. De ved, hvordan vi kan besejres. Nikolaj Jacobsen er en god strateg. Desuden kender de os indgående. Vi vil forsøge at undgå samme skæbne som i Tokyo, siger Guardiola.

Der har været gang i højrebackens venstre arm i 1.halvleg. Video: TV 2 SPORT

Spiller god taktisk håndbold

Cheftræner Jordi Ribera erkender også, at spanierne skal levere en noget nær perfekt kamp, hvis de skal have en chance mod danskerne.

- Danmark kan godt lide at spille imod Spanien, og det bliver en svær kamp. Vi har haft problemer med covid-19 og skader. Danmark er et godt hold, og vi skal levere en perfekt præstation for at vinde, siger landstræneren på et pressemøde torsdag.

Nikolaj Jacobsen vil dog ikke lade sig påvirke af spaniernes underdanighed, da spillerne - og specielt træner Ribera - har nogle evner, der ikke er helt nemme at håndtere.

- Ribera er en rigtig dygtig træner og har et godt hold. Spanien spiller altid taktisk god håndbold og er ikke bange for at udfordre os. Derfor skal man selv tage nogle initiativer. Det er kun fedt at skulle møde ham, og det er sjovt at blive udfordret, siger den danske træner.