EM håndbold

Spansk stjerne testet positiv kort før semifinale mod Danmark

Den spanske højrefløj Ferran Solé, der til daglig spiller i Paris Saint-Germain, er ude af fredagens semifinale efter en positiv coronatest.

Godt fire timer før starten på EM-semifinalen mellem Danmark og Spanien er der skidt nyt set med spanske briller.

Det spanske håndboldforbund meddeler i en pressemeddelelse, at to spillere er testet positiv for coronavirus og dermed misser braget mod Danmark.

- Sergey Hernández og Ferran Solé er testet positiv i den seneste pcr-test, der blev foretaget i Budapest. Spillerne, der har det godt, er straks blevet isoleret på deres værelser og skal nu være i karantæne jævnfør protokollen, lyder det.

En markant skikkelse

Specielt 29-årige Ferran Solé må siges at være et stort tab for Spanien. Den spanske højrefløj spiller på klubplan i franske Paris Saint-Germain og har i en årrække været en profil på det spanske landshold.

Han var med til at vinde EM-guld i både 2018 og 2020, ligesom han var en del af bronzeholdet ved VM og OL sidste år.

Ved denne slutrunde har han spillet 3 timer og 14 minutter fordelt over de 7 kampe, hvor det i alt er blevet til 19 mål på 26 forsøg. Kun 4 markspillere har fået mere spilletid ved EM end Solé.

Stærkt alternativ på fløjen

Spanien kan dog finde trøst i, at man har for vane at dele spilletiden på fløjene frem til de afgørende kampe, hvor FC Barcelonas Aleix Gómez nu står med eneansvaret for at levere og score på Niklas Landin. Det fremhæver TV 2 SPORTs ekspert Bent Nyegaard også:

- De spanske fløje er pissedygtige. Spanien har ligesom Danmark en fløjtradition med ufatteligt dygtige spillere. Den pulje har Ferran Solé været med i. Det er en fløj med super speed og teknik, men også en fløj, der er dygtig på bevægelsen og evnen til at hjælpe i forsvaret.

- Det skal så siges, at Aleix Goméz er en fløj på et meget, meget højt niveau. Medmindre der er noget galt med ham, kan han sagtens spille hele kampen mod Danmark uden problemer. Det er klart, at det er rart at have to fløje med, hvis der sker noget. Men Goméz skal nok have kvaliteten, der skal til, siger Bent Nyegaard.

Den anden spiller, der er testet positiv, Sergey Hernández, er reservemålmand og har kun været i spil én gang ved dette EM, hvor han bestemt ikke imponerede.

Det spanske håndboldforbund skriver ligeledes i deres pressemeddelelse, at næste pcr-test bliver efter semifinalen i aften mod Danmark. Det samme gælder i øvrigt danskerne, der også skal testes efter kampen fredag aften.

Du kan se Danmark-Spanien på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 18.00.