EM håndbold

Stor dansk skuffelse: - Det er ikke sjovt

Danmark var foran med et enkelt mål ved pausen, men i 2. halvleg lukkede det spanske forsvar ned for det danske angreb.

Skuffelsen var ikke til at tage fejl af i den danske lejr, efter de tabte EM-semifinalen til Spanien og nu må nøjes med en bronzekamp.

I første omgang var det landstræner Nikolaj Jacobsen, der satte ord på:

- Spanien dækker os godt og får virkelig taget meget fart ud af vores angrebsspil. Vi kan ikke komme i fart, og uden fart er vi knap så gode. I dag synes jeg, at vi ikke slår nok kapital af, Niklas Landin står så godt fra start af. Vi laver simpelthen for mange tekniske fejl. Der havde vi chancen for at få en virkelig god start på den semifinale, og det formår vi ikke.

- Og så må jeg også sige, at så kommer Joan Cañellas ind og gør ondt på os i dag. Ham kunne vi ikke rigtig styre. I 2. halvleg er det hele tiden småtingene, der går den forkerte vej. Hver gang vi har en god forsvarsaktion, lander den alligevel hos en spanier, og så begynder vi at brænde lidt for meget. Sådan er det også, når man hænger efter, så spiller man ikke så frit, siger Nikolaj Jacobsen.

Når man står her, er man ikke stolt over det, man leverede. Bare megaærgerlig. Det er ikke sjovt

Mathias Gidsel

Er det en skuffelse for jer, at I ikke skal ud og spille om EM-guld nu?

- Ja, selvfølgelig er det det. Det havde vi sat næsen op efter. Men vi må også erkende i dag, at bortset fra det kvarter, så var Spanien et bedre hold, end vi var. Så det var egentlig langt henad vejen fortjent nok, at de vinder.

Nikolaj Jacobsen og spillerne skal nu hive sig op til søndagens bronzekamp mod enten Sverige eller Frankrig.

Gidsel: - Jeg er sgu røvskuffet

I det danske angreb prøvede Mathias Gidsel gang på gang at finde en løsning, men den danske komet formåede ikke at stråle, som han har gjort tidligere i turneringen.

- Det var svært for os alle sammen. De knækkede sgu en eller anden kode, og vi kunne ikke rigtig finde ud af, hvad vi skulle gøre ved det. I starten af første halvleg gjorde vi det egentlig rigtig godt, men Pérez de Vargas er der jo, og han er der hele kampen. Han står pissegodt. Jeg er sgu røvskuffet, siger Mathias Gidsel.

Hvorfor finder I ikke en løsning, der virker?

- Jeg ved det ikke. Vi forsøger alt jo. Alle værktøjer bliver prøvet af, og de har et svar på alt. Selvom der er nogle ting, der fungerer, så piller Vargas bare pynten af det. Vi ledte og ledte og ledte, og vi gjorde alt, hvad vi kunne. Men det skulle ikke være i dag.

Er det jer, der spiller en skidt kamp, eller er der også cadeau til Spanien for en god kamp?

- Nej, nej, der skal to til en dans. De spiller megagodt, men når man står her, er man ikke stolt over det, man leverede. Bare megaærgerlig. Det er ikke sjovt.

Hvem, Danmark møder i bronzekampen, afgøres 20.45, hvor Frankrig og Sverige brager sammen i den anden semifinale. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.