EM håndbold

- Det er godt nok selvforskyldt, siger Mikkel Hansen

Mikkel Hansen bidrog med otte scoringer i EM-semifinalen, hvor Danmark generelt havde svært ved at bryde igennem det spanske forsvarsspil.

På halgulvet i Budapest stod de danske spillere fredag aften tilbage med tomme blikke. Triste, skuffede og trætte af at have tabt EM-semifinalen.

Efter Danmark havde fået en god start og bragt sig foran 9-5, kravlede spanierne langsomt tættere og tættere på, og i anden halvleg vendte kampen. Danmark tabte 25-29, og det irriterede Danmarks store stjerne i bagkæden, Mikkel Hansen:

- Det er altid svært at sluge at tabe en semifinale, men det er godt nok selvforskyldt. Vi spiller ikke godt nok. Vi burde jo have været foran med 3-4-5 stykker efter kort tid, men vi laver for mange tekniske fejl og får ikke spillet boldene derhen i vores kontrafase, hvor overtallet er og så videre.

- Og så lukrerer vi ikke på, at Niklas har en rigtig, rigtig god start. Vi kommer aldrig op i det tempo, som vi skulle have været i. Men sådan er det nogle gange, når man spiller mod et spansk forsvar, som dækker en anelse anderledes end så mange andre hold, sagde Mikkel Hansen i TV 2 SPORTs EM-studie.

"Vi må hjem og sunde os"

Selv blev Mikkel Hansen noteret for 8 scoringer på 13 forsøg, men også han brændte et par afgørende chancer mod afslutningen af kampen, hvor Danmark forsøgte at komme tilbage i kampen.

- Når vi får spillet os frem til store chancer, så brænder vi. Vi har et par gange, hvor vi har muligheden for at komme op på minus én og lægge lidt pres på, og dem brænder vi. Så vi kommer aldrig helt derop, hvor de begynder at blive nervøse.

- Jeg havde håbet på, at vi kunne spille på et væsentligt højere niveau, end hvad tilfældet var her til aften. Vi må hjem og sunde os. Den er hård at sluge lige nu, men forhåbentlig kan vi finde noget energi – hvis ikke i morgen så i overmorgen (søndag i bronzekampen, red.), tilføjede Hansen.

Roser til den spanske målmand

Det danske angrebsspil fandt aldrig sit topniveau fra tidligere i EM-turneringen, og så blev det ikke bedre af, at den spanske målmand Gonzalo Pérez de Vargas samtidig viste verdensklasse i momenter.

Vargas reddede 14 af 37 danske forsøg og stod med en redningsprocent på knap 38. Keeperen var en af nøglerne til den spanske sejr, og Niklas Landin anerkender sin kollegas indsats.

- Vi kan ikke tage noget fra Perez de Vargas inde i målet. Jeg ved ikke, hvor mange redninger han havde, men han havde nogle fantastisk store redninger på vigtige tidspunkter. Det lagde lidt en dæmper på vores comeback, sagde Landin, der heller ikke lagde skjul på skuffelsen:

- Vi er et ekstremt skuffet hold. Vi er skuffet over vores egen indsats, og det skal vi også være.

Du kan se søndagens EM-bronzekamp på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 15.30.