"Det er jo idioti" – EM-danskere dybt forundrede over spansk stikpille

Mads Mensah og Henrik Møllgaard har svært ved at forstå, at der bliver spekuleret i, at Danmark hellere ville møde Spanien end Sverige.

- Det er jo idioti.

Landsholdsspilleren Mads Mensah har ikke meget til overs for, at det fra spansk side er insinueret, at Danmark hellere ville møde Spanien end Sverige i EM-semifinalen.

- Al den snak om, at vi helst ville spille mod Spanien, er så malplaceret, som det overhovedet kan være.

- De sidste to gange, vi har mødt dem, er det blevet afgjort inden for det seneste minut, så selvfølgelig har Spanien ikke været en drømmemodstander for os. Alle, der tænker, at vi er gået efter at få Spanien, har ingen idé om, hvad der foregår, siger Mads Mensah.

Snakken er opstået, efter at spanske Perez De Vargas i kølvandet på fredagens sejr over Danmark spekulerede i, om de danske verdensmestre målrettet var gået efter et møde med de dobbelte europamestre.

- De havde måske en følelse af, at vi var nemmere end andre hold i semifinalen, udtalte stjernemålvogteren og tilføjede, at han selvfølgelig tror, at "alle har respekt" for spanierne.

- Så tror de simpelthen for lidt om sig selv

I den sidste mellemrundekamp mod Frankrig formøblede danskerne en komfortabel føring i slutminutterne og tabte for første gang under slutrunden. Dermed skulle de møde Spanien i stedet for svenskerne.

- Danmark havde chancen for at eliminere Frankrig, og at de ikke gjorde det (og mødte Spanien frem for Sverige i semifinalen, red.), gav os åbenlyst energi, og den fik vi kanaliseret til at spille bedre end dem, siger Perez De Vargas.

At Spanien har fundet motivation i nederlaget til Frankrig er noget, der undrer Henrik Møllgaard.

- Det er vanvittige mindreværdskomplekser at løbe rundt med, når man har vundet EM så mange gange, som spanierne har.

- Vi forsøgte at slå Frankrig med alt, hvad vi havde. At der skulle sidde nogle spaniere og hidse sig så meget op, og at det skulle være ild på deres bål, kan jeg slet, slet ikke sætte mig ind i. Så tror de simpelthen for lidt om sig selv. Det er de simpelthen for dygtige til, siger Aalborg-spilleren.

Mads Mensah irriteret

Det er ikke første gang, at de danske spillere forholder sig til, om de tabte kampen mod Frankrig med vilje.

Kampens resultat betød, at Island missede muligheden for at komme i semifinalen, og det førte til, at de danske spillere blev udsat for en række stærke reaktioner på de sociale medier, hvor de blandt andet blev beskyldt for matchfixing.

- Alle, der så den kamp mod Frankrig, kunne se, at vi var der, og der var masser af tænding, masser af jubel. Vi kom forrygende fra start. At der ikke er mere respekt for, at Dika Mem og Nikola Karabatic kan vende en kamp, kan jeg simpelthen ikke sætte mig ind i.

- Det er sgu lidt irriterende. Jeg kan ikke forstå, hvad der får folk til at se tingene på den måde, siger Mads Mensah.

Søndag eftermiddag står Danmark og Frankrig igen over for hinanden, når de skal spille om EM-bronze.