EHF erkender problem, som Danmark påpegede dagen før semifinalen

Det europæiske håndboldforbund (EHF) vil overveje planlægningen af kampprogrammet i fremtidige EM-slutrunder.

Én kamp gik i forlænget spilletid, og pludselig blev begge EM-semifinalerne udskudt et kvarter.

Dramaet om femte-sjettepladsen mellem Island og Norge startede 15.30. Den første semifinale mellem Danmark og Spanien startede først 18.15, mens Frankrig-Sverige blev skubbet til 20.45.

- Kampprogrammet er stramt. Det er sandt. Vi skal overveje, hvordan vi kan planlægge det i fremtiden. Specielt på dage med tre kampe. Det er lang tid for tilskuere og besøgende at blive i hallen, siger Michael Wiederer, der er præsident i EHF.

Jeg håber ikke, det havde indflydelse på deres kamp

Michael Wiederer, EHF-præsident

Allerede dagen inden havde Dansk Håndbold Forbund ellers gjort EHF opmærksom på, at forlænget spilletid i dagens første kamp kunne udfordre kampstarten klokken 18.00.

- Og tilbagemeldingen var, at ”vi håber, den ikke går i forlænget”, fortalte DHF-sportschef Morten Henriksen til TV 2 SPORT.

Indtil kampen blev udskudt, påbegyndte det danske landshold derfor opvarmningen i arenaens gange ved omklædningsrummene.

Udfordring med lange pauser

Morten Henriksen ærgrede sig over, at der skulle træffes en beslutning så sent. Michael Wiederer siger, at fredagens forløb bliver "taget til efterretning".

- Der er selvfølgelig en plan på forhånd, hvis det er nødvendigt at udskyde kampe. Det er umuligt på forhånd at sige til spillerne og holdenes delegationer, hvor store forsinkelserne bliver, siger Wiederer.

- Det vigtigste for os er, at de kan varme ordentligt op. Jeg håber ikke, det havde indflydelse på deres kamp.

- Det var ikke ideelt, specielt ikke for tv-stationerne og rettighedshaverne.

Wiederer understreger, at en stor udfordring ligger i, at der skal tages rigtig mange forbehold og lægges lange pauser mellem kampene, hvis man skal være på den sikre side.

En knald-eller-fald-kamp kan nemlig i værste fald skulle ud i 4 x 5 minutters spil og en straffekastkonkurrence.

Spanien vandt semifinalen med 29-25 over Danmark, der må tage til takke med en bronzekamp mod Frankrig.

Sverige venter i finalen for spanierne, der to gange i træk er blevet europamestre.