EM håndbold

Spørgsmål om de seneste 13 måneder splitter danske stjerner

Mikkel Hansen er ikke tilfreds med det, som Danmarks herrelandshold har fået ud af de tre seneste slutrunder.

Fra begyndelsen af januar 2021 til slutningen af januar 2022 har Danmarks bedste herrehåndboldspillere set mere til hinanden, end de plejer.

Med OL på programmet har de nemlig været sammen i tre mesterskaber på 13 måneder.

Søndag slutter EM, og vinder Danmark sin sidste kamp, vil det betyde fuld metalplade i form af VM-guld, OL-sølv og EM-bronze.

Inden bronzekampen spurgte TV 2 SPORT en håndfuld af de danske landsholdsstjerner om, hvorvidt de er tilfredse med høsten på de 13 måneder, og her var spillerne ikke helt enige.

I de sidste 13 måneder med landsholdet kan I ende med at have vundet VM-guld, OL-sølv og EM-bronze. Hvad tænker du om det?

- Det skulle have været bedre. Det er jeg ked af at sige. Jeg synes, at med det hold, vi har, og med det potentiale kunne det godt have været bedre. Især i går (i semifinalen mod Spanien, red.). Jeg tror ikke, der er nogen af os, der er særligt tilfredse med vores præstation. Det var ikke godt nok, siger Mikkel Hansen til TV 2 SPORT.

34-årige Hansen er vant til succes på landsholdet. Han har otte medaljer med landsholdet i form af fire guld- og fire sølvmedaljer.

Niklas Landin er tilfreds

Alle medaljerne har han vundet sammen med holdkammerat Niklas Landin, der – modsat Hansen – blåstempler de sidste 13 måneder.

I har fået en guld-, sølv- og potentielt en bronzemedalje. Er du tilfreds med det?

- Ja. Det må jeg sige. Ikke mange lande kan prale af at have været i to finaler og i tre semifinaler, siger Niklas Landin.

Mensah tøver

Seks af mesterskaberne, der er endt med medaljer, har Mads Mensah også været en del af. Og han er lidt i tvivl, når han bliver bedt om at agere censor på forhånd.

Ville du have købt en guld-, sølv- og potentielt en bronzemedalje inden?

- Hmm… Det ved jeg faktisk ikke, om jeg ville. Men jeg vil nok være rigtig godt tilfreds, hvis det er det, der ligger på bordet, når vi er færdige, siger Mads Mensah.

Afstemning

Er Danmarks herrelandsholds seneste 13 måneder godkendt?

    Kevin Møller og Jacob Holm er ikke så meget i tvivl om dommen: Den er godkendt.

    - Jeg synes, det er godt. Sølv til OL og guld til VM er selvfølgelig højdepunkterne. Nu skal vi arbejde hårdt til bronzekampen og tage metal med hjem fra Budapest, siger Jacob Holm.

    - Det er svært ikke at være tilfreds. Vi har kæmpet og gjort, hvad vi kunne hver eneste gang, og så kan man ikke forlange mere. Høsten er jo, som den har været. Man kunne godt have drømt om en enkelt sejr mere til OL. Men når man kigger tilbage på det hele, har jeg faktisk været utrolig stolt over det, vi har leveret, siger Kevin Møller.

    Det bliver søndag eftermiddag afgjort, om Danmark for første gang siden 2007 henter en bronzemedalje ved en slutrunde. Det kræver sejr over Frankrig.

    Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 15.30.