EM håndbold

Ærgerlig Mikkel Hansen traf ikke selv beslutningen

Mikkel Hansen vred om i EM-semifinalen mod Spanien, og han har så store problemer med anklen, at han ikke kan spille bronzekampen mod Frankrig.

Ét navn skilte sig ud, da Danmark offentliggjorde oversidderne til EM-bronzekampen mod Frankrig: Mikkel Hansen!

Danmarks helt store stjerne i bagkæden kom til skade med anklen i semifinalen mod Spanien, og selvom han efterfølgende spillede videre, så må Mikkel Hansen nu konstatere, at det ikke er muligt at spille her to dage senere.

Allerede lørdag var det tydeligt, at Mikkel Hansen haltede, da danskerne mødte pressen dagen derpå efter nederlaget til Spanien. Og søndag morgen fik Hansen og landstræner Nikolaj Jacobsen så afklaring i forhold til bronzekampen.

- Jeg gik igennem nogle tests i morges i forhold til min ankel, som jeg kom til skade med forleden, og det blev vurderet, at der ikke var nok stabilitet omkring i forhold til risikoen ved at spille. Jeg landede forholdsvis skævt ned. Jeg fik et skub, og min fod kom ind under Guardiola og fik lagt tryk på, så der er en kæmpe hævelse og nogle problemer med ledbåndene, der gør, at jeg desværre ikke kan være med i dag, siger Mikkel Hansen.

Hvordan var det at skulle træffe den beslutning?

- Det var ikke mig selv, der traf den. Det bliver man nogle gange nødt til at have nogle voksne til at træffe for en, for når det er en kamp mod franskmændene, som vi har kæmpet mod i så mange år, om at komme hjem med en medalje, så ville jeg gerne have spillet den.

- Men omvendt kan jeg også se, at hvis jeg ikke kan hoppe på højre fod, og der ikke er balance og ingen sikkerhed, så er det måske også bedre at give pladsen til en anden, lyder det fra Danmarks nummer 24 i TV 2's EM-stuide før bronzekampen.

Den danske stjerne er ked af, at han ikke kan være med, men respekterer beslutningen. Video: TV 2 SPORT

Andre løsninger skal findes frem

Her fortæller Mikkel Hansen også, at det er ekstra ærgerligt ikke at være en del af kampen, fordi det er Lasse Svans sidste landskamp.

Hos landstræner Nikolaj Jacobsen har der været tænkt i alternative, siden det stod klart, at Mikkel Hansen muligvis ikke blev klar til at spille. Men Jacobsen føler sig tryg ved dem, der skal tage over.

- Det er en stor del af vores spil, der bliver taget ud, men så må vi finde på andre løsninger, når Mikkel ikke kan spille, siger landstræneren.

Se bronzekampen på TV 2 og TV 2 PLAY kl. 15.30