EM håndbold

EM-helte savner at blive værdsat i Spanien

Vil tre EM-trofæer i streg give håndbold større opmærksomhed i Spanien? Det håber landsholdsspiller Ángel Fernández.

Når de har de danske slutrundehelte vinder, eskorteres til Kastrup Lufthavn af F16-fly, Island får hilsen fra præsidenten, når de vinder over en stor håndboldnation, og selv når Frankrig taber en semifinale, får de forsiden på landets største sportsavis.

Samme opmærksomhed mærker de spanske håndboldherrer ikke, selvom de søndag kan lave EM-hattrick, når de møder Sverige i finalen.

- Det ville være en enorm glæde at kunne være med til at skrive historie i håndboldverdenen. Jeg ville ønske, det kommer til at betyde, at de værdsætter os i vores land, for internationalt gør de allerede, siger landsholdsspiller Ángel Fernández ifølge Marca.

Den 33-årige fløj er ikke sikker på, hvorfor håndbold ikke for alvor har vundet indpas i befolkningen. Men for at det skal ændres, kræver det måske en ændring hos spillerne.

- Måske undervurderer vi os selv, og det er måske roden til problemet, og årsagen til den manglende værdsættelse hos befolkningen.

Da Spanien overraskende slog Danmark ud af EM fredag, kvitterede sportsavisen Marca med en beskeden plads på forsiden, der er nemmere at overse end at se.

Til sammenligning fyldte Frankrigs EM-exit i semifinalen mod Sverige forsiden på landets største sportsavis. En kontrast, som TV 2 SPORTs håndboldekspert bemærkede på Twitter:

Søndag er der lidt mere opmærksomhed på finalen i Spanien, hvor Marca har givet ham forsiden sammen med Rafael Nadal, der spiller Australian Open-finale søndag:

Spanien spiller for sit tredje EM-guld i streg mod Sverige klokken 18.00 på TV 2 og TV 2 PLAY. Kun svenskerne har formået at vinde EM tre gange i træk.