EM håndbold

Forsvarer voldsomt kritiseret nominering

Præsidenten i EHF Michael Wiederer forstår ikke kritikken af All Star-nomineringen.

Et hold over de bedste spillere ved EM - inden EM er ovre.

Flere eksperter mener, det er helt grotesk, men faktum er, at det europæiske håndboldforbunds (EHF) beslutning er truffet. En beslutning, der betyder, at de nominerede til All Star-holdet blev udpeget tre dage før mesterskabets afslutning.

- Hvis det skal give mening med et All Star-hold, skal der jo ikke nomineres spillere inden de fire afgørende kampe. Det er da helt sygt. Det mener jeg, lød nogle af ordene fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard torsdag.

To dage senere - lørdag - svarer EHF på kritikken.

- De bedste spillere er dem, der har præsteret gennem hele slutrunden. Jeg har set listen, og jeg må sige, jeg ikke kan se nogen forkerte beslutninger, siger præsidenten i EHF Michael Wiederer til TV 2 SPORT.

- At vælge efter en sidste kamp afspejler ikke den bedste spiller i et helt mesterskab. Så skulle vi vælge om mandagen, og så er ingen interesseret, siger han.

EHF har udpeget de nominerede ud fra deres præstationer under slutrunden, inklusiv "et udpluk af statistik samt deres rolle i nøglemomenter for deres hold".

Svensk ekspert undrer sig også

Bent Nyegaard er ikke den eneste ekspert, der undrer sig over EHFs valg.

Den svenske håndboldekspert Martin Frändesjö er også kritisk. Han mener faktisk, at kåringen formentlig ikke kommer til at give nogen som helst mening.

- Det bliver fejlagtigt, siger Frändesjö til Aftonbladet.

Eksperten brugte blandt andet den danske målmand Niklas Landin som eksempel på en spiller, der formentlig ville være blandt de nominerede, hvis ikke holdet var valgt inden semifinalerne.

- Det er rigtigt provokerende ikke at have Landin blandt de nominerede. Ved EM i 2018 så vi jo Arpad Sterbik (spansk målmand, red.) komme ind og nærmest vinde EM-guld på egen hånd, siger han.

Seks danskere nomineret

Forbundet har nomineret seks spillere på hver position, som alle er i spil til det endelige All Star-hold.

Blandt de nominerede er seks danskere at finde:

  • Kevin Møller, målmand
  • Emil Jakobsen, venstre fløj
  • Mikkel Hansen, venstre back
  • Mathias Gidsel, højre back
  • Magnus Saugstrup, stregspiller
  • Simon Hald, forsvarsspiller

De danske spillere har en sidste mulighed for at spille sig på det endelige All Star-hold, når de møder Frankrig i bronzekampen ved EM søndag.

Kampen spilles klokken 15.30 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.