EM håndbold

Franske stjerner flåede medaljer af: - Det er bullshit

Flere franske spillere har svært ved at forstå, hvorfor de skulle modtage en medalje i kølvandet på nederlaget til Danmark.

De kom efter en medalje, men gik tomhændet hjem.

Og så alligevel ikke.

For da de franske spillere i minutterne efter nederlaget til Danmark i EM-bronzekampen stillede sig op på en lang række i MVM Dome for at sige tak for kampen, fik de hver især pludselig en medalje om halsen.

Til stor forundring for stjernespilleren Dika Mem, der straks flåede den af.

- Det er bullshit. Det er første gang, at jeg har oplevet, at fjerdepladsen får en medalje. Det er, som det er. Jeg tager den med hjem, og så kan jeg give den til min familie.

- Jeg ved ikke, hvorfor de gør det. Det er mærkeligt. For mig betyder den her medalje ingenting, siger Dika Mem til TV 2 SPORT.

Da franskmanden efterfølgende mødte pressen, havde han – ligesom mange andre – medaljen gemt i hånden.

”Medalje for en fjerdeplads? Håbløst”

Også håndboldekspert Rasmus Boysen har svært ved at sætte sig ind i, hvorfor de franske spillere skulle modtage en medalje i de minutter, hvor skuffelsen var allerstørst.

- Det giver ingen mening. Det har jeg ikke set før. Havde jeg været spiller, havde jeg taget det som en ydmygelse. Medalje for en fjerdeplads? Håbløst.

Frankrigs målvogter Vincent Gerard, der i perioder spillede stort i søndagens bronzekamp, anerkender forsøget på at give en påskønnelse for indsatsen.

Men det europæiske håndboldforbund (EHF) kunne godt have tænkt over timingen.

- Jeg ville foretrække at modtage en medalje uden en snor. Noget, som vi kan huske slutrunden for. Det har jo været et eventyr, og det er noget, som vi kan huske, når vi tænker på corona, og hvad der ellers er sket.

- Jeg kan love dig, at den her medalje ikke vil blive lagt det samme sted som de andre, jeg har vundet i løbet af min karriere, siger Gerard, der tilføjer, at børnene nok kan få glæde af medaljen.

Frankrig tabte kampen med 32-35 efter forlænget spilletid.