I protest sætter Nyegaard sit eget All Star-hold

I et oprør mod de tidligere nomineringer ved EM sætter TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard her sit eget All Star-hold.

- Den her finaledag er et godt eksempel på, at du selvfølgelig skal have de sidste kampe med, før du sætter et All Star-hold.

Bent Nyegaard kunne tidligere på dagen se det officielle All Star-hold, der blev kåret inden søndagens bronzekamp og finale.

Der var allerede kritik - også fra den svenske ekspert Martin Frandesjö - efter mellemrunden, hvor det europæiske håndboldforbund (EHF) nominerede seks spillere til hver plads, som kunne få en plads på All Star-holdet.

- Hvis det skal give mening med et All Star-hold, skal der jo ikke nomineres spillere inden de fire afgørende kampe. Det er da helt sygt. Det mener jeg, sagde Nyegaard efter nomineringerne.

Mathias Gidsel og Mikkel Hansen kom med på det officielle All Star-hold som henholdsvis bedste højre- og venstreback ved EM.

På Bent Nyegaards All Star-hold er det eneste danske islæt Mikkel Hansen.

Nyegaards All Star-hold

MĂĄlmand: Andreas Palicka, Sverige

- Hans retur til turneringen, efter han var ude på grund af coronasmitte, redder Sverige. Det er fuldstændig ekstraordinært.

Højrefløj: Aleix Gómez, Spanien

- Det taler for sig selv. Han er finurlig, teknisk dygtig og hurtig - og noget af det bedste forsvarsfløjspil, du kan finde i verden.

Højreback: Ómar Ingi Magnússon, Island

- Han var i tæt kamp med Gidsel, men jeg synes, Ómar Ingi bar et svækket - og til tider voldsomt svækket - hold igennem. Det aftvinger respekt. Han er fuldstændig vild i sit assistsspil og det generelle brudspil. Det findes ikke bedre.

Playmaker: Jim Gottfridsson, Sverige

- Mr. Håndbold. Det er helt tosset, hvad den mand kan bringe hjem til Sverige. Altid pivhamrende skarp - især når tingene skal afgøres. Det er meget, meget ekstraordinært.

Venstreback: Mikkel Hansen, Danmark

- Det kan godt være, det ikke har været hans allerbedste turnering, men alt i alt er han for mig den klart bedste på venstre back. Overlegen teknik. Overlegen vision i spillet.

Venstrefløj: Hugo Descat, Frankrig

- Det er ikke bare, fordi han kan skyde straffe. Han dækker også godt op, er lynhurtig - og det kræver spillet i vore dage. Passer du ikke på, lavet han brud på dig. Og så er han teknisk dygtig.

Stregspiller: Oscar Bergendahl, Sverige

- Et fuldstændig fantastisk gennembrud. 17 mål på 20 skud. I finalen laver han 5 på 5. Og så har han været en mur i det forsvar.

Forsvarsspiller: Oscar Bergendahl, Sverige

- Jeg har ikke set nogen over hele turneringen, der overgĂĄr ham. Det er der ikke.

MVP: Jim Gottfridsson, Sverige

- Jeg ved godt, at en MVP ikke også må være på All Star-holdet. Men det her er mit hold, og det kan ikke diskuteres, at han er MVP. Det ekstraordinære er også, at han tager alle timeouts. Han taler klar tale, så holdkammeraterne forstår det. Og så er det ham, der frembragte det afgørende straffekast i finalen. Det er entydigt ham, der satte det op i timeouten.

Forsvarede nomineringer

Ud af de i alt ni kĂĄringer er Bent Nyegaard dermed kun enige i fire af dem, der blev udvalgt til det officielle All Star-hold.

EHF blev forholdt kritikken af de tidlige nomineringer på lørdagens pressemøde i Budapest.

- De bedste spillere er dem, der har præsteret gennem hele slutrunden. Jeg har set listen, og jeg må sige, jeg ikke kan se nogen forkerte beslutninger, sagde præsidenten i EHF Michael Wiederer.

- At vælge efter en sidste kamp afspejler ikke den bedste spiller i et helt mesterskab. Så skulle vi vælge om mandagen, og så er ingen interesseret, siger han.