Landstræneren havde en plan med Svan, uanset hvordan kampen gik

Danmarks landstræner, Nikolaj Jacobsen, var opsat på, at Lasse Svan skulle afslutte karrierens sidste slutrunde på banen. Uanset hvad.

Han har gjort det utallige gange. Han er faktisk kendt for det.

Gang på gang har Lasse Svan Hansen i karrierens løb begejstret alverdens håndboldfans med sit elegante lob, hvor han i stedet for at skyde hårdt vrider sin arm og vipper bolden over målmanden.

Lige gyldigt hvad, var han kommet pĂĄ banen igen

Nikolaj Jacobsen, landstræner

Langt de fleste gange har det været med succes. Bare ikke søndag aften, hvor han spillede karrierens sidste slutrundekamp.

- Jeg ved godt nok ikke, hvad der skete. Jeg fik måske ikke det spring, jeg gerne ville, men jeg vil sige, da den røg ved siden af, var jeg ekstremt skuffet over mig selv.

Det var i kampens begyndelse, at ”kamplobbet”, som det populært kaldes blandt holdkammerater, fejlede. Han skød simpelthen ved siden af.

Og det selvom Vincent Gerard i det franske mĂĄl havde efterladt meget plads bag sig.

- Jeg plejer jo at sige, at det er som at brænde på tomt mål, når målmanden kommer så langt ud. Den var jeg ekstremt irriteret over, siger Lasse Svan.

De første 30 minutter af søndagens bronzekamp var generelt ikke nogen god oplevelse for den 38-årige højrefløj. To ud af to afslutninger blev brændt, og han blev erstattet af Johan Hansen.

Landstræneren insisterede på, at Svan skulle spille

Men Lasse Svan kom på banen igen, og det var med et ikke uvæsentligt aftryk.

Han markerede sig med tre scoringer i de afsluttende minutter – heriblandt målet til 29-28, der i sidste ende var med til at sikre, at Danmark kom i forlænget spilletid.

- Det betyder rigtig meget at få chancen for at komme ind igen og rent faktisk have en rolle og virkelig bidrage de sidste 10 minutter. Det var ikke nemt at sidde ude på bænken med det, der skete i 1. halvleg i bagagen, siger Flensburg-Handewitt-fløjen.

Lasse Svan vidste det ikke selv, men i Nikolaj Jacobsens hoved var der aldrig tvivl om, at den snart pensionerede håndboldspiller skulle tilbage på banen. Selvfølgelig skulle han det.

- Lad mig sige det sådan: Lige gyldigt hvad, var han kommet på banen igen. Uanset stillingen. Han skulle have lov til at komme ind og slutte af på banen. Jeg ville være ligeglad med, hvad der stod, siger den danske landstræner.

Lasse Svan scorede i alt tre mål i bronzekampen, som Danmark vandt med 35-32 efter forlænget spilletid.