EM håndbold

Nikolaj Jacobsen er umådelig stolt af sit hold

EM-bronzekampen mellem Danmark og Frankrig endte i en sand gyser, der først blev afgjort efter forlænget spilletid.

Håndboldherrerne sikrede søndag eftermiddag den tredje medalje på et år, da det blev til EM-bronze i Ungarn efter en 35-32-sejr over Frankrig.

Selvom Danmark spillede en bronzekamp helt uden Mikkel Hansen og ligeledes Mathias Gidsel i store dele af opgøret, var det danskerne, der var bedst til sidst. Det efterlod en stolt dansk landstræner, da han kort efter sejren blev interviewet af TV 2 SPORT:

- Kæmpe ros til holdet. Vi bliver ramt af, at Mikkel ikke kan være med, og lige nu er vi selvfølgelig glade, men vi er også rigtig kede af det, der skete med Mathias Gidsel. At vi stadigvæk fik kæmpet os ud af problemerne ved at starte nede i den ene ende og arbejde stenhårdt ud fra det.

- Og så kommer folk ind og leverer. Aaron Mensing kommer ind og laver nogle gode mål. Mads Mensah styrer kampen helt perfekt, men er træt til sidst. Og så får vi Rasmus Lauge og Jacob Holm ind, der giver et frisk pust til sidst. Kirkeløkke slider med skuddene i anden halvleg, men til gengæld lukker han ned i den defensive del. Og så står Niklas Landin fremragende.

"På en måde den perfekte kamp"

Danmark kom foran med 29-28, da kampen gik ind i det sidste minut, men et afrettet skud fra franske Dika Mem blev det sidste i ordinær spilletid.

- Jeg synes egentlig, at vi skulle have afgjort det i ordinær tid, men der er åbenbart ingen begrænsning for, hvor mange fedte mål Frankrig kunne få til sidst. Og så fik vi nogle gode lærerpenge til vores unge folk, så selvom det blev spændende, så var det på den måde en perfekt kamp for os. Der var nogen, der i dag fik lov til at stå voldsomt under pres, siger Nikolaj Jacobsen og tilføjer:

- Jeg havde været stolt uanset udfaldet. Det har været tre fantastiske slutrunder for os rent sportsligt. Jeg er stadigvæk nødt til at sige, at det har været tre slutrunder, der på mange måder har været ulidelige, når vi har været spærret inde, som vi har. Det kræver virkelig meget mentalt, og der må jeg sige, at mit hold er fantastiske. Ikke kun på banen, men så sandelig også uden for.

- Da tingene begyndte at se sort ud i dag, og vi også mistede Mathias, så rykkede vi tættere sammen i bussen, som man så populært siger, og vi fik kæmpet os til en fortjent bronzemedalje.

Fraværet af Mikkel Hansen og Mathias Gidsel blev selvfølgelig den altoverskyggende historie op til og i starten af kampen.

Lasse Svans sidste mesterskab

Men landsholdsveteranen Lasse Svan Hansen var også et stort tema. Han indstiller karrieren efter denne sæson, og derfor var bronzekampen hans sidste mesterskabskamp i rødt og hvidt.

Derfor var anfører Niklas Landin meget tilfreds med, at han sluttede af med en medalje - i øvrigt den niende til samlingen efter fire guld og fire sølv.

- Det var rigtig dejligt. Jeg er lidt ærgerlig over, at det ikke bliver Lasses sidste mål (til 29-28 i ordinær spilletid, red.), der afgør kampen. Ellers havde det været et perfekt punktum.

- Vi holder hovedet koldt gennem 70 minutter. Selvom der kommer lidt bump på vejen, bliver vi ved med at tro på det. Det var en perfekt afslutning.

Den danske fløjspiller har spillet sin sidste slutrunde, så han fik en ordentlig tur af de andre danskere. Video: TV 2 SPORT