EM håndbold

Afgørende mål fra Svan havde været det perfekte punktum

Niklas Landin havde håbet, at Lasse Svans mål tæt på afslutningen af den ordinære spilletid havde været det afgørende.

Med lidt over et minut igen bragede Lasse Svan bolden ind bag Vincent Gerard i det franske mål, til hvad der potentielt kunne være det afgørende mål.

Men et afrettet skud, der gik ind bag Niklas Landin i det danske mål, betød, at EM-bronzekampen skulle afgøres i forlænget spilletid.

Niklas Landin fortæller efter opgøret, der endte med dansk sejr, at det ærgrer ham, at Svan ikke blev kampens sidste målscorer.

- Det er lidt ærgerligt, at det ikke er Lasses sidste mål, der afgør kampen, det ville have været et perfekt punktum, siger Niklas Landin til TV 2 SPORT.

- Vi holder ikke kun hovedet koldt igennem 60 minutter, men også 70 minutter. Selvom der kommer lidt bump på vejen, bliver vi ved med at tro på det. Det var en perfekt afslutning.

Får mange rosende ord

Henrik Møllgaard fortæller ligeledes, at Lasse Svan fik flere rosende ord ved på vejen, i hvad der var hans sidste slutrundekampe med landsholdet.

Fik Lasse Svan en tale med på vejen eller noget andet?

- Ja, der har været mange rosende ord allerede. Jeg håber, at der kommer noget lidt mere pompøst til ham på et tidspunkt, men der er allerede blevet sagt nogle pæne ord. Den her dag er lige så meget Lasses, som det er vores.

Vi har set den mange gange før fra Svan, men som regel med et andet udfald. Video: TV 2 SPORT

Lasse Svan startede ellers kampen svært og missede på sit velkendte lobskud, der ellers plejer at gå i mål. Han fik dog chancen igen til slut, og det er han glad for.

- Det betyder rigtig meget at få chancen for at komme ind igen og rent faktisk have en rolle og virkelig bidrage de sidste ti minutter. Det var ikke nemt at sidde ude på bænken med det, der skete i 1. halvleg i bagagen, siger Flensburg-Handewitt-fløjen.

Lasse Svan vidste det ikke selv, men i Nikolaj Jacobsens hoved var der aldrig tvivl om, at den snart pensionerede håndboldspiller skulle tilbage på banen. Selvfølgelig skulle han det.

- Lad mig sige det sådan: Lige gyldigt hvad, var han kommet på banen igen. Uanset stillingen. Han skulle have lov til at komme ind og slutte af på banen. Jeg ville være ligeglad med, hvad der stod, siger den danske landstræner.