Esbjerg moser københavnere og er tilbage på sejrskurs

Team Esbjerg revancherede mandag forrige rundes pointtab med en klar sejr over Ajax København.

Team Esbjerg led i sidste uge sit blot tredje pointtab i den hjemlige liga i denne sæson, men mandag kom klubben på ret køl igen.

På hjemmebane blev Ajax København nedlagt med 39-27.

Det betyder, at Team Esbjerg indtager andenpladsen. Vestjyderne har 29 point. Det er fem færre end Odense Håndbold på førstepladsen. Esbjerg har dog en kamp i hånden.

Esbjergenserne har travlt i øjeblikket. Så sent som lørdag vandt klubben over Podravka i Champions League, og efter mandagens opgør går der igen blot to døgn, før Skanderborg Håndbold venter i den hjemlige liga.

En ensidig affære

Trods det tætte program og hårde pres på energidepoterne var der aldrig tvivl om, hvem der skulle løbe med sejren i mandagens opgør.

Esbjerg var i fuld kontrol, og mange spillere bød sig til med scoringer i første halvleg. Særligt Vilde Ingstad på stregen viste stor koldblodighed, når hun fik chancen. Fire gange på fire forsøg sendte hun kuglen over stregen.

Hos Ajax var Anna Grundtvig farligst med fire scoringer, men hun kunne ikke gøre noget ved, at Esbjerg var foran 18-10 før de sidste 30 minutter.

Efter pausen blev føringen udbygget yderligere. Gæsterne lavede flere simple fejl, og det udnyttede Esbjerg.

Beyza Türkoğlu var brandvarm i kontrafasen og scorede på få minutter tre kasser. Midtvejs i halvlegen var Esbjerg foran 30-19, og i slutminutterne cruisede vestjyderne sejren i hus.