EM håndbold

- Fy fan, det er det værste, jeg har set, siger svensker om landstræners dans

Manden i spidsen for det svenske herrelandshold, norske Glenn Solberg, blev tvunget ind i midten af Sveriges guldcirkel. Og kønt, det blev det ikke.

Er du typen, der langt hellere vil stå i baren end på dansegulvet? Så kan du helt sikkert sætte dig ind i, hvad der er gået igennem hovedet på Sveriges landstræner, Glenn Solberg, søndag aften.

Fy fan, det er det værste, jeg har set

Valter Chrintz om landstræner Glenn Solbergs dans

Efter EM-guldet var i hus, lavede det svenske landshold en klassisk sejrsrundkreds. Én mand manglede dog - Glenn Solberg.

Da han lettere forsinket stødte til guldfesten, blev han straks tvunget ind i midten af blandt andre stjernen Jim Gottfridsson. Spillerne begyndte at hoppe om landstræneren, og så forventede de at få en dans tilbage. Men det var, som om Solberg ikke havde fået danseskoene på.

- Fy fan, det er det værste, jeg har set, lød det efterfølgende fra den svenske fløjspiller Valter Chrintz til TV 2 SPORT.

Chrintz bød sig også selv til

Selv havde Chrintz indledt festen med at vise sine bedste dansemoves frem. Og han så alt andet lige ud til at have brugt lidt flere timer på et dansegulv end sin landstræner - om end det heller ikke var prangende fra Valter Chrintz.

- Det er bare ren glæde, når man føler, man har vundet. Så må man byde sig til, forklarede han og hentydede til, at han ville skabe lidt stemning for de svenske fans, der havde taget turen til Ungarn.

Imens det søndag aften var Niclas Ekberg, der fik lov til at afgøre EM-finalen, så var det Valter Chrintz, der tog hovedrollen i den altafgørende mellemrundekamp mod Norge.

Her scorede den svenske spilopmager ligeledes på det straffekast, der kort efter viste sig at være kampafgørende.

"Det største i mit liv"

21-årige Valter Chrintz var også med sidste år, da Sverige vandt VM-sølv efter at have tabt finalen til Danmark, og søndag kunne han så fejre sin første guldmedalje med det svenske landshold.

- Det er magisk. Det er svært at beskrive. Det er svært at forstå, at vi spiller en EM-finale, og nu står vi som vindere. Det er sindssygt. Det er det største i mit liv. Jeg var et år gammel, da Sverige senest vandt guld, sagde Valter Chrintz.

Det var nemlig i 2002, at Sverige senest rejste hjem med EM-trofæet.

20 års guldtørke er omsider slut for det svenske landshold. Video: TV 2 SPORT