EM håndbold

Pludseligt stod der et par håndboldsko på EM-podiet

Andreas Palicka vil ikke kommentere på, om han har spillet sin sidste kamp for landsholdet.

Han havde stadig sine sko på, da han gik op på EM-podiet.

Men da Andreas Palicka forlod det igen med guldmedaljen om halsen, var skoene ikke på hans fødder. Han havde taget dem af og havde efterladt dem på podiet.

- Jeg glemte dem ikke. Jeg satte dem der med vilje. Det var symbolsk. Jeg vil ikke kommentere på det. Ikke lige efter slutrunden, siger han til Expressen.

Reference til svensk legende?

Symbolikken kan bestå i, at det er en reference til den svenske håndboldlegende Per Carlén.

Han huserede i den svenske Bengan Boys-periode, og han efterlod ligeledes sine sko på podiet efter Sveriges OL-sølv i Atlanta i 1996. Dengang var det et symbol på hans farvel til landsholdet, skriver Expressen.

Derfor bliver Palicka forståeligt nok også spurgt ind til, om EM-sejren over Spanien var hans sidste kamp for landsholdet.

- Jeg udtaler mig som bekendt aldrig om det efter en slutrunde. Af respekt for alle involverede træffer jeg det valg sammen med min familie, så du er ikke den første, der hører det, siger han til Aftonbladets journalist.

Valter Chrintz indledte dansen i den svenske guldcirkel, inden landstræner Glenn Solberg ufrivilligt også blev tvunget derind. Video: TV 2 SPORT

Er i chok

Svenskerne vandt EM-finalen i Budapest med 27-26 over Spanien efter en scoring fra Niclas Ekberg på straffekast efter slutfløjt. Dermed er Sverige europamester for første gang siden 2002.

Andreas Palicka stod en stor finale, og kort efter sejren var han helt målløs.

- Jeg er chokeret over det, der er sket, siger Palicka efter finalen.

- Det er utroligt. Jeg fik min landsholdsdebut i 2007. Mit skæg begynder at blive gråt, og jeg er efterhånden 35 år. Men jeg brænder for det som aldrig før. Vi har kæmpet for det i lang tid, og det lykkedes os at få trofæet og guldet. Det er fantastisk.

Andreas Palicka stopper i hvert fald ikke karrieren lige foreløbigt rent klubmæssigt, da han har kontrakt med Paris Saint-Germain fra sommeren 2022 og to år frem.