Landsholdsbobler forlænger i GOG trods store tilbud

Simon Pytlick vil udvikle sig nogle år endnu i GOG, inden han føler sig helt klar til det store eventyr i udlandet.

Mathias Gidsel, Torbjørn Bergerud og Oscar Bergendahl er alle eksempler på store profiler, der har valgt at forlade GOG til sommer.

Simon Pytlick er et eksempel på det modsatte.

Trods store tilbud fra Tyskland har den 21-årige landsholdsbobler tværtimod valgt at forlænge den kontrakt med GOG; der stod til at udløbe i sommeren 2023. Nu står der i stedet '2025' ved udløbsdatoen.

- Jeg er så glad for at være i GOG og for den udvikling, som GOG har været inde i. Her kunne jeg godt se mig selv blive i nogle år, og den rolle, jeg har fået på holdet, gør bare, at jeg føler, det er her, jeg kan udvikle mig mest, siger Pytlick til TV 2 SPORT.

Kan smutte i 2024 for aftalt beløb

Muligheder har han ellers haft nok af.

Pytlick har på rygteplan været sat i forbindelse med adskillige større adresser rundt om i Europa, og selv om venstre backen ikke selv vil sætte konkrete klubnavne på, bekræfter han, at han sagtens kunne have pakket sine ting nu, hvis han ville. Der har været "store tilbud" blandt andet fra Bundeligaen.

- I bund og grund vidste jeg godt, at jeg skulle blive i GOG i nogle år endnu for at være modnet helt. Men det er klart, at når man får nogle tilbud udefra, så kan man ikke lade være med lige at skulle høre, hvordan det er dernede. Men jeg må også bare sige, at jeg var rimelig afklaret til sidst om, at det var her i GOG, jeg skulle blive i nogle år for at være klar til at komme til udlandet, siger Pytlick, der dog kan smutte til udlandet allerede i 2024, hvis han vil.

I GOG-profilens nye kontrakt er der nemlig en klausul, der giver udenlandske klubber mulighed for at købe ham fri af Fyn i sommeren 2024 for en allerede fastlagt - og hemmelig - overgangssum.

- Men det er ikke sikkert, den bliver brugt, hvis jeg bliver ved med at udvikle mig i GOG, understreger Pytlick.

Hvis jeg på sigt skal blive en fast del af landsholdet, så er det den her vej, jeg skal gå

Simon Pytlick om kontraktforlængelsen med GOG

Fra vikar til landsholdsdebut

Han fik lidt uventet sit store gennembrud i sidste sæson, da holdkammeraten Emil Lærke blev langtidsskadet, og der pludselig blev meget spilletid til Pytlick. Siden har han ikke siddet meget på bænken. I dag er han tværtimod en af profilerne på GOGs hold, og i november ringede landstræner Nikolaj Jacobsen også og inviterede Pytlick til en landsholdssamling.

Debuten fik han mod Norge i en testkamp i november, og i alt er det blevet til tre landskampe indtil videre. Drømmen om landsholdet har da også fyldt noget i overvejelser, da Pytlick skulle beslutte, om det skulle være GOG eller udlandet.

- Det har selvfølgelig været i tankerne, men jeg tror bare, at hvis jeg skal se på den lange bane, så er det en rigtig god investering at blive i den klub, hvor jeg har det rigtig godt, og en klub, som er ved at bygge sig op som en top europæisk klub. Der har jeg virkelig følt, at hvis jeg på sigt skal blive en fast del af landsholdet, så er det den her vej, jeg skal gå, forklarer Simon Pytlick til TV 2 SPORT.

Også selv om flere andre GOG-profiler forlader Sydfyn til sommer og tager til udlandet.

- Der skal nok komme nogle nye, og jeg ved, at dem, der er der nu, har så høj kvalitet. Det hold, som vi kan få næste hold, skal nok være et hold, der kan være med i toppen af dansk håndbold. Jeg er slet ikke nervøs for, at det bliver et hold, der er i afvikling, siger Pytlick.

Som søn af den mangeårige landstræner og ligatræner Jan Pytlick har Simon Pytlick spillet i GOG siden ungdomsårene. Han har både vundet DM-guld to gange som ungdomsspiller og været pokalmester og vundet DM-bronze som senior.

Simon Pytlick og GOG topper lige herreligaen med seks point ned til Aalborg på andenpladsen.