Håndbold

Aalborg snublende tæt på CL-kvartfinale

Med en sejr over norske Elverum tog Aalborg Håndbold et stort skridt mod kvartfinalen i Champions League.

Aalborg Håndbold nærmer sig igen noget stort i Champions League.

Trods en halvsløj start vandt klubben onsdag overbevisende med 32-27 over norske Elverum. Dermed er nordjyderne snublende nær en topplacering i sin gruppe.

Med sejren på hjemmebane cementerede Aalborg sin øjeblikkelige førsteplads, som er særdeles vigtig for klubbens videre færd i turneringen.

De to hold, der ender øverst i gruppen, rykker direkte videre til kvartfinalen. De hold, der ender på de fire efterfølgende placeringer skal spille ottendedelsfinaler.

Aalborg har to kampe tilbage i gruppespillet og kan dermed selv afgøre sin skæbne.

Aalborg var klar favorit i onsdagens opgør, men det kom ikke til udtryk i kampens indledning. Nordjyderne kom bagud 0-2 og måtte slide for den første scoring, som Nikolaj Læsø tæskede i nettet efter knap fire minutter.

Kom flyvende ud til anden halvleg

Hjemmeholdet havde rigtig svært ved at passere Emil Imsgard, der storspillede i det norske mål og holdt den danske keeper Thorsten Fries på bænken.

I den anden ende bøvlede nordjyderne en smule med at kontrollere den hårdtskydende svensker Eric Johansson.

Efter 13 minutter var Aalborg nede med 5-7, og det fik træner Stefan Madsen til at kalde til timeout. Her talte han med store bogstaver, og det hjalp.

Via klog spilfordeling fra Felix Claar og pludselige langskudsmål fra Henrik Møllgaard fik nordjyderne kontrol over kampen, og pludselig var de foran 12-10 - ved pause stod den 14-13 i Aalborg-favør.

Aalborg kom flyvende ud til anden halvleg. Mikael Aggefors tog fra i målet, og i den anden ende scorede Lukas Sandell hurtigt tre mål. Seks minutter efter pausen var nordjyderne foran 19-14, og så tog Elverum timeout.

Det hjalp dog ikke nordmændene. Selv om Aalborg til tider spillede en smule sløset, og Elverum fik nogle lette mål, var hjemmeholdet i fuld kontrol.

Halvvejs i halvlegen scorede Sebastian Barthold til 26-21, og derfra blev sejren kørt stille og roligt i garagen.