Håndbold

Reinhardt storspiller og sikrer sejr i brag

Althea Reinhardt pillede pynten af hjemmeholdet Viborg HK, da Odenses håndboldkvinder vandt kamp 21 ud af 22.

De danske mestre fra Odense Håndbold fortsætter den lige vej mod sejren i årets grundspil.

Med en storspillende landsholdskeeper Althea Reinhardt i målet tæmmede fynboerne på udebane Viborg HK, som Odense slog i DM-finalerne i sidste sæson. Sejren onsdag lød på 28-21.

Dermed rykker Odense tættere på sejren i grundspillet. Holdet har med 21 sejre i 22 kampe 42 point. Fynboerne mangler fire kampe i grundspillet.

Team Esbjerg har på andenpladsen 37 point for en kamp færre.

Men tilbage til onsdagens store oplevelse i Vibocold Arena. Althea Reinhardt var et regulært mareridt for hjemmeholdet gennem samtlige 60 minutter.

Ti minutter inde i anden halvleg flirtede hun med en redningsprocent på suveræne 50. Kun lidt koncentrationssvigt, da kampen var afgjort, tillod Viborg at skyde hende "ned" på godt 42 procent til slut.

Viborg-spillerne kæmpede

Den sprællende murs storspil gik især ud over flere af landsholdskollegerne, som Reinhardt åbenbart havde kigget fuldstændig ud.

Bagspillerne Kristina Jørgensen og Line Haugsted brændte tilsammen 9 af 15 forsøg på landsholdskammeraten, mens Lærke Nolsøe fra venstrefløjen måtte se Reinhardt vinde 4 af 7 direkte dueller.

Kristina Jørgensen scorede faktisk kun på straffekast. Fire afslutninger i åbent spil blev alle brændt.

Det var efter omkring ti minutters spil, at Reinhardt for alvor havde fået kigget modstanderne ud.

Fra stillingen 5-5 fik Viborg store problemer med at passere den 25-årige målvogter. Det gav mestrene en lille føring, som frem mod pausen blev udbygget til 15-11.

Viborg formåede aldrig at finde nøglen til Althea Reinhardts mål, og derfor udbyggede gæsterne blot føringen efter pausen.

Esbjerg vandt sikkert

I Ikast var Silkeborg-Voel tæt på at levere en overraskelse ude mod sidste sæsons bronzevindere fra Herning-Ikast.

Gæsterne var foran med tre mål 12 minutter før tid, men hjemmeholdet løftede niveauet i slutfasen og tog en forventet men smal sejr på 28-27.

Forventet var det også, at grundspillets øjeblikkelige toer, Team Esbjerg, ville tage begge point med hjem fra udekampen mod Horsens Elite.

Det gjorde vestjyderne overbevisende med en sejr på 33-22. Siden nederlagene i runde et og to har Jesper Jensens tropper vundet 18 kampe og spillet en enkelt uafgjort.

Randers HK sejrede hjemme med 30-26 mod Holstebro, mens Aarhus United snuppede de to point på eget halgulv mod Skanderborg med en sejr på 32-28.

Endelig blev det også til hjemmesejr, da Ringkøbing dukkede Ajax København med 40-28.