Håndbold

Steppeulvene synger sandt og oversvømmet cafeteria på Falster

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Siger klubnavnet ’GF Kroppskultur’ dig noget? Ja, du har nok regnet ud, at et sådant navn med hang til det politisk korrekte hører til Sverige. Men det er nok nyt for dig, at holdet fra byen Uddevalla også var Per Johanssons første trænerjob.

Siden dengang i 1993 har han haft en del prominente trænerjobs, og onsdag kom den tredje landsholdsstilling på 10 år så på plads. Den tidligere svenske og montenegrinske landstræner skal nu lede de hollandske harpikskvinder.

Apropos landstrænere, så skal Norges herrer nu have en ny en efter Christian Berge. Her nævnes blandt andre GOGs Nicolej Krickau som mulig kandidat til jobbet af vores kollegaer hos TV2 Norge.

I så fald får Norges håndboldforbund ikke så nyt selskab i forhandlingslokalet, da Krickaus agent, Christian Henriksen, er selvsamme, som forhandlede fratrædelsen for Christian Berge. Men ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er der dog ikke – for nu – nogen konkret kontakt mellem Krickau-lejren og det norske håndboldforbund.

Vi bliver lidt i norsk selskab, men rykker til regnvåde Falster. For da Norges folkekære kommentator Bent Svele var på plads i arenaen for at se datter Mia i tirsdags, så kunne han godt glemme alt om at forlade cafetutten tørskoet med en toast i hånden.

Den nærliggende å var nemlig gået så meget over bredderne, at vandet var sivet ind i arenaen. Frivillige fik dog fejet det våde føre ud igen, så halgulvet heldigvis ikke blev ramt.

Et halgulv, som langtidsskadede Mikaela Mässing var på som kastemakker under opvarmningen, da de københavnske gæster manglede folk. Det gjorde de også på trænerbænken, hvor den tidligere landsholdsstreg og nyudnævnte sportsdirektør, Louise Svalastog, afløste som assistent på grund af sygdom. Måske Svalastog læste med i seneste Hørt i Hallen, hvor kollegaen i Herning-Ikast agerede cheftræner i sygdomsfravær.

I netop dén ugentlige udgave af historier fra håndboldhallerne hyldede vi Holstebro Håndbold for at skabe en smule spænding i bunden af Bambusa Ligaen.

Men den spænding er her to uger senere lige så lidt appetitlig som bambus er for alle andre end pandabjørne. Vi tør i hvert fald godt kalde den i bedste stil som Steppeulvene: Farvel Holstebro.

Farvel til tilværelsen som hold i den bedste kvinderække.

Og ja, selvom klichékassen er fyldt med udaterede ordsprog om solgte skind og ulve, der kommer, så er vi sikre nok i vores sag. Holstebro Håndbold kommer ikke til at hente de syv point i de sidste fire kampe mod Aarhus, NFH, Viborg og Odense, som kræves for at slippe væk fra sidstepladsen i tabellen.

I Herreligaen nærmer bunddramaet sig så småt sidste akt. Her har ingen endnu udspillet deres rolle, og det bliver så sandelig spændende for de fire nederste, der skal undgå 14. og 15. pladsen, som betyder direkte nedrykning. Vi følger det tæt på TV 2 SPORT – også i den kommende uge, hvor vi både har pokalfinale, landskampe og rivalopgør på TV-tapetet: Se sendeplanen her.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne i Danmark, som vi bør vide.