Jeg er ved at få nok, siger Polman i opsigtsvækkende interview

Den hollandske landsholdsspiller er mildest talt ikke tilfreds med sin nuværende situation i Team Esbjerg.

- På et tidspunkt får man nok, og det er jeg tæt på nu.

Esbjerg-stjernen Estavana Polman gjorde sit til at ødelægge den gode stemning efter holdets pokaltriumf søndag eftermiddag. Her fik hun bare to minutter på banen på trods af, at hendes hold var foran med 10 mål, da der resterede 13 minutter.

- Jeg tog de sidste minutter, og jeg nød det. Jeg har ikke så meget mere at sige. Jeg er nødt til at være rolig. Jeg ved, hvad historien er. Den har altid to sider.

- Den her sag er lort, men jeg vil bare lade den ligge, siger hun.

Udtalelsen bunder i en kontrovers, der strækker sig tilbage til slutningen af januar. Her var Polman for en stund ude af truppen af "disciplinære årsager". I en Champions League-kamp mod kroatiske Prodravka nægtede hun at gå på banen, da hun blev bedt om det.

Hollænderen var siden til møde med klubbens bestyrelse, og det førte til en kortere periode i skammekrogen, inden hun vendte tilbage den 7. februar. Siden har det været yderst sparsomt med spilletid. Det hører også med til historien, at Polman har været igennem en lang skadesperiode.

"Jeg har meget at tænke over"

Ikke desto mindre har Esbjerg med en spiller at gøre, der er yderst utilfreds.

- Der er ingen, der har talt med mig for nylig. Vi har ingen kommunikation, så det er ret hårdt at håndtere. Shit happens, og tingene går videre. Pigerne gør det rigtig godt, så jeg skal bare holde kæft, sætte mig ned og prøve at blive motiveret. Så får jeg min chance.

Lyn-analyse

Jeg hører meget markante udmeldinger. Jeg er ret spændt på, hvad der kommer til at ske.

Det er en kæmpe profil og en kæmpe personlighed. Hun har det svært, fordi hun har været ude så længe, og hun kom tilbage til et hold, hvor hun ikke har den rolle, som hun tidligere har haft. Hun står i en situation nu, hvor hun skal gøre op med sig selv, hvilken retning hun vil gå. Det er tydeligt at høre på Jesper Jensen (Esbjerg-træner red.), at klubben gerne vil hende. Det handler om, hvorvidt hun kan tilpasse sig den rolle, hun har fået nu.

I TV 2 SPORTs studie gav cheftræner Jesper Jensen udtryk for, at klubben gerne vil satse på hende. Den melding glæder hollænderen, men det er ikke nødvendigvis nok for hende.

- Jeg er glad for, han siger det. Jeg har ikke talt med ham på det seneste. Det er dejligt at høre noget fra klubben – at de kommunikerer en smule. Det er dejligt, at de vil have mig et år mere, men jeg går hjem nu og har en uge, siger hun med henvisning til, at hun nu rejser hjem til Holland under landsholdspausen.

- Jeg har meget at tænke over.

Estavana Polman har kontrakt til sommeren 2023.