Håndbold

Polmans mor går amok under pokalfinale

Jesper Jensen forklarer, at han bad Estavana Polman gå på banen, men hun ville varme op, før det kunne ske.

Midt i glædesrusen over Team Esbjergs pokaltriumf søndag eftermiddag udspillede sig et drama i det ene hjørne af hallen.

Her var Estavana Polmans mor rasende på Esbjergs Per Kristiansen, der er administrations- og kampansvarlig. Vreden var med stor sandsynlighed møntet på, at Polman først så banen med mindre end fire minutter tilbage af finalen mod Odense Håndbold.

Det til trods for, at hendes hold var foran med 10 mål med 13 minutter igen.

Polman udtrykte selv sin store utilfredshed med sin situation i klubben efter kampen. Hun er ved at få nok, som hun sagde.

Efter en lang skadesperiode har den hollandske stjerne været sat af holdet af flere omgange som følge af "disciplinære årsager". I pokalsemifinalen blev hun slet ikke brugt, mens hun bare fik to minutter på banen i finalen.

Hverken Per Kristiansen eller Team Esbjerg har ønsket at kommentere på episoden med Polmans mor.

Skabte dagens største jubelbrøl

Cheftræner Jesper Jensen ville til gengæld gerne udlægge situationen, hvor profilen blev bedt om at komme på banen.

- Jeg sagde til hende, at jeg synes, hun skulle tage de sidste 10 minutter. Det ville hun også gerne, men hun var ikke helt varm på det tidspunkt. Jeg tror, hun havde indstillet sig på, at hun ikke skulle på banen. Det er fair nok.

- Hun startede med at sige, at hun skulle bruge fem minutter til at varme op. Og så sagde hun, at det ville hun gerne gøre og tog de sidste fem minutter, lyder det fra Jesper Jensen.

Det krævede en lille snak, før den hollandske stjerne indvillige i at gå ind. Video: Jacob Qvirin Petersen

Esbjerg-bossen var særligt glad for det fremmødte publikums reaktion.

- Det var fedt for tilskuerne, og hun fik jo også dagens største jubelbrøl. Det var megafedt og cool, at hun gik ind og havde succes. Det var en supersvær rolle, og jeg stod længe og overvejede, om jeg skulle sætte hende ind.

- Jeg havde en forventning om, at publikum ville reagere, som de gjorde, og det synes jeg, hun havde fortjent.

Estavana Polman har kæmpet med at finde sit tidligere niveau efter en lang skadespause.