Ann Grete Nørgaard siger stop: - Af dén grund er jeg ude

En kæmpe kapacitet i dansk håndbold indstiller sin karriere til sommer. Nu vil hun dedikere sig til andre ting.

Efter over 21 år på topplan er det tid til at sige stop.

Det er erkendelsen, den tidligere landsholdsspiller Ann Grete Nørgaard er nået frem til. Til sommer sætter hun punktum for sin håndboldkarriere.

- Efter denne sæson skal der være plads til andet – af dén grund er jeg ude!, skriver den 38-årige fløjspiller på sin Instagram i bedste ’Løvens Hule’-stil.

Som 17-årig debuterede Nørgaard i den bedste danske liga i Viborg HK-trøjen, og herfra tog karrieren hurtigt fart.

Har lyst til at blive ved for evigt

Både på klubplan og i rødt og hvidt, hvor det blev til hele 139 landskampe og en VM-bronzemedalje i 2013.

- Jeg har lyst til at blive ved for evigt, springe indover fra fløjen og nørde detaljerne. Jeg bliver aldrig træt af det. Men der er andet i livet, og jeg har noget faglighed, jeg glæder mig til at udfolde i fuldt flor, ligesom jeg har gjort med min håndboldfaglighed på banen så længe, skriver hun.

Nørgaard er lærer på Hald Ege Høj- og Efterskole i Viborg og fortæller til TV 2 SPORT, at hun vil satse på coaching af atleter såvel som almindelige mennesker - noget, hun allerede har været i gang med.

Vendte hjem sidste år

Den 38-årige fløjspiller vendte hjem til Danmark i sommer sidste år efter et udlandsophold i Rumænien og senere Norge, men det bliver kun til en enkelt sæson i Silkeborg-Voel KFUM.

Gennem karrieren har hun spillet for flere danske klubber i form af Horsens, Randers, Holstebro og i flere omgange for Viborg, inden hun tog på sit første udlandseventyr op til sæsonen 2019/2020, da rumænske Ramnicu Valcea købte hende fri i Viborg.

I december 2020 forlod hun Rumænien og endte i Norge og Storhamar, der blev toer i norsk håndbold i den forgangne sæson efter Champions League-vinderen Vipers Kristiansand.