Håndbold

Dansker giver gode Györ-råd og GOG tæt på ny keeper

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Der er gode grunde til, at håndbold og hårdfør indledes med samme to bogstaver. Ja, det er nærmest lige så selvfølgeligt som, at skæbnen lader Lektor Blomme kløjes i sit selvsmaskede maltbolsje i en dansk filmklassiker.

I torsdags fik tv-seerne både førnævnte fightere og et fortsat forsømt forår. For TTH Holstebro har nemlig udelukkende lidt nederlag i 2022's seks ligakampe - senest mod Fredericia i en kamp med to røde kort og en ræti' rasende rutineret hos vestjyderne.

Hos de røde modstandere fra fæstningsbyen var der ud over sejren også et skadescomeback at glæde sig over. Martin Bisgaard var atter spilleklar efter at have siddet ude med noget så sjældent som en padelskade - endda en alvorlig en af slagsen.

For venstrefløjen fik i begyndelsen af februar kappet det yderste af lillefingeren af, da den kom i klemme under en af banens bandeplader. Heldigvis ikke på kastehånden for Bisgaard, der i så fald kunne lade sig inspirere af det kroatiske koryfæ Ivan Cupic, som netop mangler en finger på kastehånden - dog ikke som resultat af en padeltenniskamp. Måske Cupic som så mange andre gamle håndboldspillere kaster sig over batspillet efter sportskarrieren.

To som stadig har deres bedste håndboldår foran sig er keeperne Tobias Thulin (Stuttgart) og Sebastian Frandsen (Porto). I fremtiden vil en af de to formentlig fortsætte karrieren i det sydfynske. For ifølge TV 2 SPORTS oplysninger er svenske Thulin og danske Frandsen de klareste kandidater som afløser for Torbjørn Bergerud i GOG.

Længere i transferprocessen er de hos GOG's nylige banemænd fra Ribe-Esbjerg. Torben Petersen er - som JydskeVestkysten også har opsnappet - på vej til franske Nice, men til gengæld har vestjyderne hentet den islandske EM-bagspiller Elvar Ásgeirsson i en anden fransk klub, Nancy. Så må vi se, om han kan snuppe lidt spilletid fra den 39-årige spillende assistent, Jonas Larholm.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Andetsteds i assistentverdenen er det snart tid til afrejse. For København Håndbold siger ikke kun 'adjø' til cheftræner Claus Mogensen; også næstkommanderende Christian Køhler skal give sig i kast med noget nyt. Og det bliver i en lignende stilling hos Herning-Ikast Håndbold fra næste sæson, hvor Køhler og cheftræner Kasper Christensen skal give gode råd til de midtjyske spillere.

Sådanne tips fra trænerne forventer vi i håndboldverdenen. Måske også fra de rutinerede holdkammerater i tilspidsede situationer på banen. Men udenfor parketgulvets streger står det også godt til med rådgivningen - og regler for den sags skyld. I hvert fald hvis du skal spille i den vel nok mægtigste kvindeklub: Ungarske Györ.

Det oplevede Sandra Toft og Line Haugsted i mandags. For i Györ er landskvinden Anne Mette Hansen anfører, og hun fik delt et par guldkorn ud til sine kommende klubkammerater, da der var lidt ekstra ventetid på mandagens pressetræf med kvindelandsholdet. De to landsholdsspillere, der efter sæsonen skifter til Györ, har fået tilsendt stakke af papirer med retningslinjer for alt fra rygepolitik til storklubbens syn på mobiltelefoner under holdmiddage.

Det lød ærlig talt for TV 2 SPORTs udsendte reporter som et sæt overordentligt omfattende ordensregler. Men mon ikke, Haugsted og Toft med Hansens hjælp får styr på det inden sommeren.

Se sendeplanen her for ugens kommende kampe på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne i Danmark, som vi bør vide.