Håndbold

Derfor sagde Dalmose op

Den svære beslutning blev taget ved at følge mavefornemmelsen.

Tirsdag var en stor dag for nedrykningstruede TMS Ringsted, da de i overbevisende stil bankede SønderjyskE.

Dagen efter tikkede en uventet besked ind fra holdets cheftræner, Christian Dalmose, der havde besluttet sig for at sige op. Det fortæller hovedpersonen til TV 2 SPORT.

- Det skete, efter at vi slog SønderjysE 28-20 i tirsdags, hvor jeg om onsdagen tog den endelige beslutning. Det var rart at få det sagt.

Så du tog beslutningen efter en af sæsonens vigtigste og flotteste kampe fra dit hold?

- Ja, det kan du sige. Det er normalt omvendt, at man gør det. Men det er også for at fortælle og signalere, at jeg stadig har energien og kan gøre en forskel, og at jeg stadig kan være træner. Det er jeg heller ikke færdig med, siger Christian Dalmose.

Dalmose fortsætter som cheftræner sæsonen ud og håber nu, at han kan blive ved med at slutte sin tid i Ringsted på toppen.

En åben jobansøgning?

Herefter vil den rutinerede træner tage stilling til, hvad der skal ske i sit håndboldliv.

Har du planer om, hvad du skal efter sommeren?

- Nej, det har jeg ikke, siger Dalmose efter kort betænkningstid og tilføjer:

- Men min mavefornemmelse har bare sagt, at det er nu, og så er det med at tage beslutningen, når man har den. Og det er en svær beslutning.

Når man siger op, har man vel nogle andre kort på hånden?

- Ja, det kunne da sagtens være, og det er da også fint, at du spørger om det – det skal du jo. Hvad tiden bringer, bliver spændende, og det er sådan set det, jeg kan sige nu. Jeg har ikke noget endnu med en anden klub, kan jeg love.

Så er det lidt en åben jobansøgning, du kommer med nu her?

- Ja, det må du gerne kalde det. Jeg har masser af ideer, tanker og projekter. Jeg har også et rigtig godt virke som ekspert hos TV3, hvor jeg er rigtig glad for at være, siger Dalmose.

Vi blev begge stille, siger Dalmose

I pressemeddelelsen fra TMS Ringsted står der blandt andet, at beslutningen fra Dalmose, der har været tilknyttet klubben i seks sæsoner, overraskede dem.

Den svære beslutning kommer heller ikke, fordi han er utilfreds. Derfor var den ekstra svær at meddele klubben.

- Jeg ringede til min ven og formand gennem mange år, Henrik Dudek, som har været min chef fra første og sidste minut, og det er klart, at han blev lidt stille. Det blev vi begge, fordi vi begge har den dybeste respekt for hinanden. Hvad vi snakkede om, er mellem os, men vi havde en rigtig god snak om det, siger Dalmose.

TMS Ringsted befinder sig på en øjeblikkelig 13.-plads, hvilket er lige over nedrykningsstregen.