Håndbold

Skade og krise i Holstebro, mens landstrænerjob nu kan søges

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Hvad kan man bruge syv timer på? Man kan eksempelvis se de første seks afsnit af tv-serien Matador. Men hvad nytter det, når Balling og Bahs har leveret dansk kulturhistorie til i alt 24 afsnit - antallet glemmer vi aldrig (tak igen til Blinkende Lygter).

Men er man en smule mere konstruktivt anlagt omkring koncentrationen af de føromtalte 420 minutter, så kan man i rask gang også komme fra Holstebro til Skive. En overskuelig afstand. Og det er der også mellem de to byers hold i Herreligaens tabel, efter at TTH Holstebro har fået ufattelig lidt ud af deres seneste 420 kampminutter.

Syv nederlag på stribe i 2022 for forrige sæsons bronzevindere har betydet, at der kun er fem point ned til Skive fH på sidstepladsen med fem kampe tilbage for begge de to hold. Faktisk er TTH - der så ud som et sikkert slutspilshold før nytår - nu kun tre point fra en direkte nedrykningsplads.

Mon ikke, at øjnene kigger mere ned end op i tabellen hos vestjyderne, der fredag middag brugte mund og ører til at finde en løsning på den uvante udvikling på et evalueringsmøde.

Det forlyder dog fra det vestjyske, at sygdomsramte Søren Hansen ikke vender tilbage lige foreløbigt og ej heller, at der kommer nye til trænerbænken, mens grundspillet færdigspilles.

Tiltroen til, at Holstebro – trods den slagne stime – stadig kunne nå slutspillet, var faktisk stadig til stede et godt stykke ind i den forgange uge hos et par ligatrænere. Men dog kun indtil hjemmebanenederlaget til Nordsjælland. Nu kan end ikke konkurrenter karakterisere TTH som andet end et hold i krise.

En krise, der kun er blevet endnu kedeligere, efter at det står klart, at Johan Meklenborg igen er ude i flere måneder med en knæskade. God bedring herfra til både Meklenborg og lige så uheldige Oliva Mellegaard, som atter er blevet skadet hos København Håndbold, der fredag endnu ikke kender omganget af svenskerens skade.

Mod nord – også i overført betydning med blik for tabellen - hos Aalborg Håndbold er der alt andet end dårligdom i øjeblikket.

Nordjydernes seneste 660 kampminutter har givet lutter sejre i både ind- og udland.

I foråret venter minimum én utrolig spændende udebanetur til udlandet, når Aalborg skal kæmpe for igen at komme i Champions Leagues Final4. For i kvartfinalen venter enten makedonske Vardar eller Veszprém fra Ungarn.

Sidstnævnte har danske Rasmus Lauge på holdet, der torsdag brugte sine minutter mod Paris særdeles godt i Europas mægtigste klubturnering og blev kåret til kampens spiller.

Uanset om man er fra Veszprém, Holstebro eller bare er vild med håndbold, så har du nu en gylden mulighed for at gøre dig gældende. Som landstræner!

For i stedet for at spendere snesevis af minutter på at se Matador, så søg da i stedet jobbet som norsk landstræner. Håndboldforbundet har i hvert fald slået jobbet som Christian Berges afløser op lige her på hjemmesiden.

I den kommende uge snupper badminton i Birmingham en del af håndboldens tv-tid, øv. Men bare rolig: Der er stadig både kvindeligakampe og herrelandskampe på TV 2s kanaler de næste otte dage. Se sendeplanen her.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne i Danmark, som vi bør vide.