Håndbold

Gudmundsson forlænger landstrænerjob

Håndboldtræner Gudmundur Gudmundsson kommer til at have meget på tallerkenen de næste par år.

Gudmundur Gudmundsson, der til sommer overtager cheftrænerposten i Fredericia, kan se frem til at dobbeltjobbe de næste år.

Den tidligere danske landsholdstræner har nemlig forlænget sin aftale med det islandske landshold til og med 2024. Det skriver det islandske håndboldforbund på de sociale medier.

Gudmundsson blev ansat som islandsk landstræner i 2018, og i januar førte han Island frem til en sjetteplads ved EM, hvor de tabte kampen om femtepladsen til Norge med 33-34 efter forlænget spilletid.

Forbundet oplyser også, at Gudmundur Gudmundsson vil blive flankeret af Gunnar Magnússon og Ágúst Jóhannsson de næste to år.

Efter sommerferien kommer danske håndboldfans også til at se den karismatiske træner rundt omkring i de danske haller.

En fordel at dobbeltjobbe, mener direktør

Her tager han nemlig over i den ambitiøse ligaklub Fredericia, hvor han har skrevet under på en kontrakt med klubben til og med 2025. Dermed skal han som minmum dobbeltjobbe som liga- og landstræner de næste to år.

Da Gudmundsson i sin tid blev præsenteret som kommende Fredericia-træner, jublede man i den danske klub over udsigten til, at islændingen muligvis skulle dobbeltjobbe.

- Det ser vi kun som en fordel. Der er slutrunder og national weeks, hvor man er af sted, og vi har et godt trænerteam til at tage over. Så vi ser det faktisk som en styrke, at Gudmundur kommer ud til slutrunder og landskampe og snakker med andre trænere og spillere i Europa, sagde Fredericia-direktør Thomas Renneberg-Larsen til TV 2 SPORT i september.

Søndag finder Island ud af, om de skal møde Østrig eller Estland i playoff-kampe om en plads ved VM i 2023.

Kampene bliver afviklet i midten af april med Gudmundur Gudmundsson på sidelinjen.