Håndbold

Hørt i Hallen: Franske eventyr og forklaringen på et mystisk interview

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Solen skinner, foråret er her, og det markerer også, at vi nærmer os højdepunktet for sæsonen i vores to håndboldligaer.

Og sikke et drama vi har i vente med Andreas Toudahl castet i rollen som en vestjysk Messias i TTH Holstebro, to skæbneopgør for KIF Kolding mod Skive og TMS Ringsted i den kommende uge, og med en sidste spillerunde i kvindeligaen på onsdag, hvor vi traditionen tro laver fire timers håndboldaften på TV 2 SPORT og PLAY. Så buckle up, håndbold-venner! Vilde uger venter forude.

Men vi begynder med et kig bagud. For vi fornemmer på vores mailbokse og SoMe-kanaler (husk hoertihallen@tv2.dk er altid åben), at Viborg-profilen Ida-Marie Dahl efterlod mange tv-seere på TV 2 forvirrede i sit interview lige efter SuperMatchen mod Team Esbjerg i lørdags.

12-mål-på-12-forsøg-profilen Dahl fortalte om et trist opkald, hun havde modtaget tidligere på ugen, og som havde gjort hende så indebrændt, at hun havde noget, hun skulle ud med i kampen - uden at ville uddybe, hvad hun mente med det.

Ida Marie-Dahl lavede 12 mål på 12 forsøg i Viborgs sejr over Team Esbjerg Video: Lars Bruun-Mortensen

Forklaringen finder vi til dels på bænken hos lørdagens modstander. Det er dog ikke Esbjerg- og landstræner Jesper Jensen selv, der har stået for det omtalte opkald, men derimod assisterende landstræner Lars Jørgensen, som ifølge TV 2 SPORTs oplysninger - til Ida-Marie Dahls åbenlyse skuffelse - har meddelt Viborg-stregen, at hun ikke kommer med til de kommende to landsholdssamlinger i april og juni. I stedet vil landstrænerteamet se Herning-Ikasts Sarah Iversen an efter hendes periode væk fra landsholdet på grund af graviditet og barsel.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

På transfermarkedet er de allersidste brikker i puslespillet frem mod de næste sæsoner ved at falde på plads. Bjerringbro-Silkeborg forstærker venstre fløj fra 2023 med talentfulde Mads Lenbroch fra Fredericia, og så er det kun et spørgsmål om tid, inden Sebastian Augustinussen - som JydskeVestkysten var de første til at opsnappe - bliver præsenteret som ny mand i SønderjyskE og altså vender tilbage til dansk håndbold efter nogle år i først franske Nantes og senest tyske Stuttgart.

Og apropos Frankrig, så er baguettens hjemland en populær destination for danske spillere i disse år.

Nordsjællands Jesper Dahl er blevet præsenteret i Ivry Handball i den forgangne uge som en sommersigning, og selv om Randers-profilen Julie Pontoppidan i tirsdags efter tv-kampen mod Team Esbjerg nøjedes med at smile stort og signalerede, at hendes mund var lukket med lynlås omkring fremtiden, er den 25-årige århusianer - som vi hører det - også på vej til fransk håndbold. Klubnavnet er vi dog ikke 100 procent sikre på endnu.

Mens Dahl og Pontoppidan glæder sig til franske eventyr, er der dog også danskere i fransk håndbold, der gerne vil den anden vej. Opholdet i Nantes har åbenbart ikke levet op til forventninger for den tidligere Randers-spiller Mai Kragballe, der meldes på vej tilbage til dansk eller svensk håndbold - hvis ellers Nantes vil slippe hende til sommer et år før kontraktudløb.

Vi slutter i Aalborg, hvor håndboldherrernes B-kæde i aftes pryglede Norge med 16 mål i et fyldt Gigantium, hvor GOG-træner Nicolej Krickau med sin blotte tilstedeværelse - umiddelbart som eneste danske ligatræner - ikke gjorde noget for at tysse på rygterne om, at han er et emne som Norges næste landstræner. Hvis han da ellers ikke vil vente på at blive prikket på ryggen, har han stadig indtil den 9. april til at sende en ansøgning.

Til den tid er den uhyggelige krig i Ukraine forhåbentlig slut. De danske og norske spillere samlede sig i minutterne før torsdagens landskamp sammen om et budskab mod krigen, og nordmændene valgte også at vise deres støtte til ukrainerne ved at spille med 'No War' i ukrainske farver bag på spilletrøjen. Respekt herfra for det.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget, som vi bør vide.

TV-kampe i den kommende uge? Se sendeplanen her