Håndbold

- Uomtvisteligt hans bedste landskamp i meget, meget lang tid

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter lørdagens sejr over Spanien.

Dagens kamp var en ny demonstration af, hvor dansk herrehåndbold står i forhold til den kolossale bredde.

Selvom det var nogle af de faste spillere, der sikrede sejren i form af Kevin Møller, Rasmus Lauge og Magnus Saugstrup, viste holdet bare helt generelt en fantastisk bredde.

Den her bredde blev vist mod et europæisk EM-sølvvinderhold, der kom med en god trup. Det blev derfor også en demonstration af, at det er to meget, meget flotte håndboldnationer, der gav den gas her i Boxen i Herning.

Det var imponerede, at Danmark holdt føringen fra start og hele vejen igennem kampen. Forsvaret omkring min kampens spiller, Kevin Møller, var så koncentreret, så flot. Det hang bare godt sammen, og det var rigtig imponerende.

Det lykkedes Nikolaj Jacobsen at finde opstillinger, der hele tiden kunne håndtere Spanien. Han gav plads til Michael Damgaard, hvis 2. halvleg var noget af det bedste i landsholdstrøjen.

Det var endnu en god eftermiddag for dansk herrehåndbold.

Karakterer til danskerne

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kevin Møller

  Målvogter / Kampens spiller

  Han stod med en rigtig fin procent, men det, der gør ham til kampens spiller, er, at han havde en enorm sikkerhed i det, han foretog sig. Han har med tiden udviklet sin teknik. Når han redder boldene, bliver de hos ham. Lidt ligesom Nicklas Landin. Boldene ryger ikke ud som returbolde, og det er en kæmpestor evne. Han bliver kampens spiller, fordi hans redninger var så store og afgørende. Sluttede på 12 redninger på 36 skud.

  5
 • Emil Nielsen

  Målvogter

  Han kom ikke på banen.

  UB
 • Anders Zachariassen

  Stregspiller

  En god landskamp. Han spillede hele 1. halvleg og var inde til sidst i 2. halvleg, da Jacobsen lige skulle toppe forsvaret. Sammen med Saugstrup havde han en god tyngde. Indimellem bliver han lidt for vild, og det ved han godt selv. Det er noget, han arbejder på med landstræneren. Det så meget komfortabelt ud, da det hang sammen med Saugstrup. Det er opadgående for Zachariassen.

  4
 • Benjamin Jakobsen

  Stregspiller

  Han spillede kun få 7 mod 6-spil, og det var for småt til en karakter.

  UB
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Vildt imponerende. Det må jeg bare sige. Hvis ikke Kevin Møller var kampens bedste, havde jeg peget på Saugstrup. Det er nærmest uhørt, hvor stor betydning han har for landsholdet i så ung en alder. Han er igen i dag samlingspunktet i forsvaret, og så endte han jo med at lave fem mål på syv forsøg, fordi han spillede med i angrebet i det sidste kvarter. Jeg hæftede mig også ved hans forudseenhed i sit forsvarsspil.

  Han hjælper så mange steder i forsvaret, og han holder næsten snor i de andre hele tiden. Og han kan også omstille sig og gå i 5-1-forsvar. Det var en stor landskamp af Saugstrup.

  5
 • Alexander Lyngaard

  Stregspiller

  Han spillede kun forsvar, og jeg synes faktisk, at han gjorde det godt i den periode, han var med. Han har en aggressivitet, der koster lidt for mange udvisninger, men det var bedre i dag. Trods den ene udvisning var han mere rolig, og derfor fremstod præstationen lidt mere moden.

  3
 • Magnus Bramming

  Fløjspiller

  Han spillede første halvleg, og det var rigtig fint. Han fik en lidt kedelig start med at brænde første straffekast på Vargas, men han lavede et par rigtig smukke scoringer derefter. Det var en fin landskamp, hvor han lavede to mål på sine tre forsøg. Jeg noterede mig også et par hurtige returløb, hvor han viste god fart.

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han lavede to mål på to på straffekast, hvor han var sikker begge gange. Han havde ikke andre afslutninger i kampen, og så skal han stadigvæk udvikle sig i forsvaret. Han efterlader for store vinkler til sin umiddelbare fløjmodstander, og det skyldes, han går for langt ind i banen. Han læste nogle situationer forkert, som kostede chancer til modstanderen.

  3
 • Patrick Wiesmach

  Fløjspiller

  Han lavede tre mål på seks afslutninger i første halvleg, hvor han fik en dårlig start med et par brændte direktører. Men han var jo som altid omhyggelig og påpasselig i sit forsvarsspil. Og når man får så dårlig en start på en målmand som Vargas, så viser det karakter, at du kommer tilbage og sender de næste bolde inde. Det var mental styrke af stor kaliber af Wiesmach.

  4
 • Bjarke Christensen

  Fløjspiller

  Han havde lidt fejlvurderinger i forsvaret, hvor han gav Ferran Solé lidt for meget plads. Offensivt fik han intet at arbejde med og havde ingen afslutninger.

  3
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Holm blev tildelt dirigentstokken fra start, og det var fint. Han havde lidt problemer med sine afslutninger, hvor han altså sluttede med to mål på seks forsøg. Holm spillede stadig dejlig aggressivt, og i momenter var der prøver på et dygtigt samarbejde med Damgaard og Lauge. En fin landskamp, men afslutningsspillet var bare i underkanten.  

  3
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller

  Lauge er en mand med en opadgående formkurve. Han spillede hele første halvleg og kom ind, når der skulle spilles 7 mod 6 i den sidste del af kampen. Han var et flot omdrejningspunkt for landsholdet i dag, mens han tilmed dækkede fornuftigt op. Og frem for alt viste han ro. Han bliver hele tiden mere og mere afgørende, fordi hans duelspil blive bedre og bedre hver kamp efter sit comeback. Vi er på vej mod den gamle Lauge, der i dag viste, at han kan være en førende figur i svære kampe.

  5
 • Simon Pytlick

  Bagspiller

  Han kom ikke på banen på grund af problemer med knæet.

  UB
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller

  Han fik 20 minutter på banen efter pausen, men han fandt aldrig sit moment i den her kamp. Han scorede kun et enkelt mål på fire afslutninger, hvor langskudsspillet ikke fungerede. Han havde gåpåmod, men han lavede også en tosset angrebsfejl. Det var ikke Kirkeløkkes landskamp det her.

  2
 • Jacob Lassen

  Bagspiller

  Han falder bare godt og nemt ind i tingene. Lassen er en klog spiller, der ser tingene, og så har han individuelle kvaliteter. Og det er definitionen af ham i øjeblikket. Han udnytter virkelig de her landskampe til at vise Nikolaj Jacobsen, at han står klar i kulissen. I dag sikrede han god boldomgang og stod godt i forsvaret. Det har været et par flotte landskampe, og i dag var igen godt. Han var lidt udfordret i forsvaret på grund af Spaniens kolossale fysik.

  4
 • Michael Damgaard

  Bagspiller

  Damgaard spillede uomtvisteligt den bedste landskamp i meget, meget lang tid, og han er en af dem, der har spillet sig tættere på landsholdet efter den her imponerende 2. halvleg.

  Han var blot en fra fire inden pausen, men sluttede med fire mål på ni forsøg. Han spillede sig op efter pausen og betød virkelig noget for scoringerne i anden halvleg. Han trak også to udvisninger, og det er selvfølgelig også en vigtig egenskab. Det første kvarter efter pausen er måske det allerbedste i landsholdstrøjen. Første halvleg gør, at det ikke er et 5-tal.

  4
 • Nikolaj Læsø

  Bagspiller

  Han spillede ikke nok til en karakter.

  UB
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det tog Spanien ti minutter at lave et mål, fordi forsvaret var rigtig godt indstillet. Det, der udmærker Jacobsen, er, at han bliver ved med hele tiden at tage initiativ. Han gjorde spanierne usikre med 5-1-forsvar. Og så gjorde ham dem usikre med 7-mod-6 lige pludselig. Han prøver det af, og han er evigt søgende. Når Damgaard havde momentum, så lod han ham spille ud.

  Det er bare godt trænerarbejde, og med alle de navne, der er fraværende, får han stadig lagt skabeloner, så folk fra andet geled kommer ind og viser sig frem. Han får mange spillere i gang, og det er noget, han udmærker sig ved. Både i torsdags og i dag. Flot arbejde.

  5