Håndbold

- Dér rammer han simpelthen verdensklassen

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter søndagens nederlag til Frankrig.

Jeg synes, det var en imponerende dansk indsats. Det var kampen mod den fysiske overmagt, og helt generelt bare en kamp mod overmagten.

Franskmændene spillede med stort set stærkeste hold det meste af tiden, og det var en tydelig indikation på, at det var enormt vigtigt at vinde den her kamp. Så jeg er meget imponeret over, at Danmark bestod den fysiske test, som det altid er at spille mod Frankrig.

Især forsvarsarbejdet imponerende mig voldsomt, og jeg vil gerne fremhæve midtersektionen med Saugstrup og Zachariassen.

De var heldigvis også godt hjulpet af Nikolaj Læsø, Jacob Lassen, Niclas Kirkeløkke og Jacob Holm i bagkæden, som også dækkede flot. Det var meget, meget imponerende.

Samtidig skal der også lyde stor ros til landstræner Nikolaj Jacobsen, der hele tiden fik struktureret spillet, så det flød i forhold til det franske 5-1-forsvar. Det var strategisk godt spillet, men det indførte også flere problemer, da Frankrig gik tilbage til 6-0. Det var to meget forskellige forsvarshalvlege, og det passede Danmark klart bedre med 5-1.

At det ikke holdt hele vejen, kan tilskrives de manglende danske redninger i anden halvleg.

Efter en nærmest overnaturlig præstation fra Emil Nielsen i første halvleg, hvor han ender på 54 procent, havde Danmark stort set ingen redninger i anden halvleg. Det var det sidste, der manglede, hvis det skulle være endt med en dansk sejr.

Alt i alt var det dog en fremragende håndboldkamp mod en meget dygtig modstander.

Karakterer til danskerne

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kevin Møller

  Målvogter

  Han var inde på seks afslutninger, og han havde ikke nogle redninger. Hans opgave var at hjælpe, da Danmark var på vej ned, men det var Frankrig for dygtige til, så de muligheder, vi havde for redninger, var virkelig få.

  Han tvang dog alligevel et par afslutninger på træværket.

  1
 • Emil Nielsen

  Målvogter

  Det var to meget forskellige halvlege fra Emil Nielsen. Første halvleg var fuldstændig vanvittig. Her havde han en redningsprocent på 54. Det var nærmest overnaturligt. Han nøjes med et femtal, fordi han ikke kunne løse opgaven i anden halvleg, hvor han sluttede kampen på 43 procent.

  Men det var en vanvittig flot præstation generelt, og det, der også imponerer mig, er, at det både er nærskuddene og især langskuddene, han udmærker sig på. Det er en kvalitet, han har.

  5
 • Anders Zachariassen

  Stregspiller

  Han scorede et mål på et forsøg og spillede hele kampen forsvarsmæssigt. Han er stille og roligt hen over Golden League blevet bedre og bedre, og sammen med Saugstrup dannede de i dag en midtersektion af meget, meget højt format.

  De er trods alt overfor nogle af de bedste i hele verden med Nedim Remili, Dika Mem og så videre. Så det var en meget, meget flot forsvarspræstation af Zachariassen. 

  5
 • Benjamin Jakobsen

  Stregspiller

  Han spiller kun få sekvenser syv-mod-seks. Det er ikke nok til en bedømmelse.

  UB
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Han var forsvarets altoverskyggende dirigent, og offensivt lavede han to mål på to forsøg. Han er så dygtig, han er så forudseende, og han hjælper til alle steder, fordi han virkelig har en sans for, hvor han skal være. Han fik støttet sine backs i både Kirkeløkke og Lassen, og han har et godt samarbejde med Zachariassen.

  Jeg synes, det var en helt ekstraordinær præstation af Saugstrup. Det er en vanvittig udvikling, at han kan holde styr på et forsvar, der var så presset som i dag.

  6
 • Alexander Lynggaard

  Stregspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Magnus Bramming

  Fløjspiller

  Han scorede tre mål på fire forsøg, og der er ingen tvivl om, at Bramming har været virkelig, virkelig godt spillende. Han havde også en enkelt assist, hvor han kom ind i banen, hvilket er en ny del af hans spil. Så der fik han også vist sig frem. Til gengæld trækker det fra, at han smed en håbløs bold mod tomt mål.

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han spillede hele første halvleg og scorede tre på fire. Samtidig gav han også eksempler på den enorme speed, han har. Det er et af hans varemærker. Han viste i en løbeduel med den hurtige makker Nahi, hvor hurtig han er. Det er virkelig en kvalitet.

  Han brændte en enkelt stor chance, men han var god i overtalsspillet. Forsvarsmæssigt skal han stadigvæk fortsætte arbejdet, men det var fornuftigt i dag.

  4
 • Patrick Wiesmach

  Fløjspiller

  Han spillede anden halvleg i stedet for Johan Hansen og scorede et mål på to skud. Han skal blive mere sikker på de åbne chancer, når han kommer nede fra hjørnet. Der er et par gange i dag, hvor chancerne var så store, at dem skal han score på. Alle kan brænde, men den, han brændte i dag, var ikke i nærheden af at gå i mål.

  Generelt er han stadig dygtig på forsvarsspillet, selvom jeg kan klandre ham for en enkelt ting i dag.

  3
 • Bjarke Christensen

  Fløjspiller

  Han spiller seks minutter og scorer på et straffekast. Det er ikke nok til en bedømmelse.

  UB
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Han havde det svært i dag mod et enormt fysisk stærkt forsvar. Han lavede nul på to, og han havde generelt svært ved at sætte sig igennem. Han vandt meget, meget få dueller – hvis nogen overhovedet.

  Til gengæld fik han bundet tingene ganske fornuftigt sammen. Han var sikker i sin boldomgang, og så skal han have plus for, at han i det sidste kvarter også evnede at stå på den venstre back over for Dika Mem og stadigvæk håndterede den opgave rigtig fornuftigt.

  3
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller / Kampens spiller

  Selvom han kun spillede første halvleg, er han kampens spiller. Han scorede fem mål på seks forsøg, og et par af målene var helt vilde. Det underhåndsskud, han lavede op til pausen… Der rammer han simpelthen verdensklassen.

  Han er en af de spillere, der er opadgående efter en dårlig kamp mod Spanien. Udover scoringerne lavede han også gode assister til stregspillere og fløje.

  En anden ting, der også udmærker ham, er en super forsvarspræstation, hvor han fysisk med Saugstrup kunne afvise rigtig meget af det, franskmændene kom med. Det er bare en stor kvalitet, at han også forsvarsmæssigt har det format, som han har.

  6
 • Jacob Lassen

  Bagspiller

  Det var en udmærket kamp for Lassen. Han kom ind og beviste, at han kan være med på det her niveau efter Kirkeløkkes vilde halvleg. Han lavede to langskudssmål, men han havde det svært i sine gennembrud.

  Til gengæld viste han også eksempler på, hvor dygtig han er på assistspillet. Blandt andet med en vidunderlig diagonalbold til Magnus Bramming. Og så formår han også at overbevise på sin forsvarsindsats.

  Han var selvfølgelig også presset og måtte tage lidt ufine midler i brug, men som helhed løser han det – på nær en afgørende teknisk fejl til sidst.

  4
 • Michael Damgaard

  Bagspiller

  Han startede som lyn og torden, og han ender på 7 mål på 11 forsøg samt et hav af assister. Det viser, at han kan kombinationsspillet og har et supergodt blik for, hvor holdkammeraternes bevægelser er.

  Damgaard startede dog lidt hektisk, men som kampen blev ældre, fik han mere ro på. Det klædte i den grad hans spil. Så det her var en rigtig fin landskamp, og han byggede bare videre på den anden halvleg, han imponerede med lørdag.

  5
 • Nikolaj Læsø

  Bagspiller

  Læsø imponerede mig med sin forsvarskvalitet, hvor han hele første halvleg dækkede venstre back. Han var fremragende og var med til at give Frankrig problemer, da Danmark kom tilbage fra 1-4 i kampens indledning. Han har fysikken til det, og han kunne håndtere det uden udvisninger. Det er også en kvalitet.

  I anden halvleg blev det sværere, da han skal skulle spille angreb. Der bliver det skuddene, der skulle få ham igennem, og det blev kun til en på fire.

  4
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det er bare så godt trænerarbejde, det han har præsteret generelt i Golden League, men også i dag.

  Han fik en elendig start, og han var rasende, fordi spillerne ikke fulgte instrukserne. Men han fik balanceret det og fik ro og struktur på spillet, så det flød i forhold til det franske 5-1-forsvar. Det var dygtigt trænerarbejde.

  Da det gik galt til sidst, tog han også initiativ og gik 5-1, hvor han var lige ved at redde kampen hjem for Danmark. Så han fortjener ros for det generelle overblik, han har i kampen, og at han får folk til at præstere.

  Hvis landsholdet kan være tilfreds, kan han også være det. For han fik det maksimale ud af de ressourcer, han havde til rådighed i dag.

  5