Håndbold

Polman kritiserer Esbjerg og Jesper Jensen - fik besked om exit på e-mail

- Jeg har i ugevis forsøgt at få et møde med træneren, skriver Polman, efter Team Esbjerg har droppet hende.

Estavana Polman er på vej ud af døren i Team Esbjerg, og hun lukker den på ingen måde stille og roligt.

Tværtimod kritiserer den hollandske stjerne nu i klare vendinger både Team Esbjerg og cheftræner Jesper Jensen, efter klubben har meddelt, at den 29-årige håndboldstjerne ikke indgår i Esbjergs planer for næste sæson, selv om hun har kontrakt til sommeren 2023.

- Efter min opfattelse var det meningen, at vi skulle mødes og diskutere situationen, og jeg har forsøgt at arrangere et møde med klubben onsdag sammen med min rådgiver. Det vil klubben imidlertid ikke acceptere, og i stedet modtog jeg i går aftes en e-mail, hvori der stod, at jeg ikke længere skulle spille for Team Esbjerg, skriver Polman i en skriftlig udtalelse, som hun har lagt ud i en story på sin Instagram.

- Det er vigtigt for mig at sige, at det er en beslutning, der er truffet af klubben, og at det ikke er den måde, jeg havde forventet, at min tid i klubben skulle slutte, skriver Polman.

Bruddet mellem Team Esbjerg og den hollandske stjerne kommer efter flere måneders åbenlys konflikt mellem Polman, træner Jesper Jensen og den vestjyske klub, hvis forhold til Polman i årevis ellers har været som en kærlighedshistorie.

Hun kom i 2013, har vundet tre DM-titler med Esbjerg og var i mange sæsoner stjernen, alt kredsede om i det vestjyske solsystem.

Men efter to alvorlige knæskader har hollænderen på det seneste haft svært ved at generobre en stamplads. Nu er kærligheden væk, og forholdet er endt i et sjældent grimt brud.

En længe ventet streg i sandet

I en pressemeddelelse tirsdag formiddag henviser Team Esbjerg til bestyrelsesformand Bjarne Pedersen for yderligere informationer om klubbens beslutning, men trods flere henvendelser er det ikke lykkedes TV 2 SPORT at få ham i tale.

Han siger i pressemeddelelsen, at beslutningen om at droppe Polman "er truffet efter nøje overvejelse og i tæt samråd med den sportslige sektor". I den sektor sidder cheftræner Jesper Jensen. Han har ikke ønsket at stille op til interview med TV 2 SPORT i dag, men siger til JydskeVestkysten, at han har været "meget berørt i lang tid" af konflikten med Polman.

- Hendes betydning er uomtvistelig. Hun er en dygtig håndboldspiller, som har været med til at flytte Team Esbjerg fra A til B igennem en lang periode. Det er også derfor, at det på alle mulige måder er en ærgerlig dag.

- Men det er også godt, at der langt om længe er blevet trukket en streg i sandet, for det har fyldt enormt meget, siger Jesper Jensen til JydskeVestkysten.

Med 1.270 mål i 240 kampe er Estavana Polman den mest scorende spiller i klubbens historie

- Efter ni år på holdet er dette selvfølgelig en virkelig trist dag for mig. I lang tid har jeg forsøgt mit bedste for at løse eventuelle problemer, der måtte have været mellem klubben, træneren og mig. Jeg har i ugevis forsøgt at få et møde med træneren. Desværre må jeg sige, at jeg hverken forstår valget af proces eller kommunikation, skriver Polman.

Hun har stadig en kontrakt til sommeren 2023, som Team Esbjerg ikke uden videre bare kan rive over. Derfor skal vestjyderne enten leje hende ud til en anden klub eller forhandle sig frem til en aftale om at ophæve aftalen før tid mod, at Polman får dele eller hele sin resterende løn med sig.

- Jeg går ud fra, at klubben kontakter mig for at finde ud af, hvad der skal ske, skriver Polman.

Hun træner fra i dag tirsdag ikke mere med i Team Esbjerg og har også spillet sin sidste kamp for klubben.