Håndbold

Tidligere Esbjerg-profiler genkender ikke kritikken af Jesper Jensen

DM-guldvinderen Maria Mose Vestergaard blandt andre havde kun gode oplevelser med at spille under Jesper Jensen i Team Esbjerg.

Flere af Jesper Jensens tidligere spillere kan ikke genkende den kritik, der ramte Team Esbjerg-træneren onsdag.

Her udpenslede den tidligere Esbjerg-profil Sonja Frey en svær tid under Jesper Jensen, hvor hun efter en spillemæssig skidt periode pludselig følte sig ignoreret, dårligt behandlet og nærmest kørt ud på et sidespor af træneren.

Det var lidt i samme boldgade, som Estavana Polman ytrede, efter hun for nyligt blev sat af førsteholdet efter nogle tumultariske uger mellem hende og klubben.

Men det er ikke oplevelser, som flere af Jesper Jensens tidligere spillere kender til. Det viser en rundringning til tidligere spillere, som TV 2 SPORT har foretaget.

Det gælder blandt andre Horsens-spilleren Maria Mose Vestergaard, der spillede flere sæsoner under træneren i Esbjerg siden hans ankomst i 2017.

- Jeg har kun oplevet god mandskabspleje under Jesper Jensen, og jeg kan ikke genkende de ting, der har været fremme. Han var en god støtte for mig i klubben og hjalp mig meget i min udvikling, siger hun til TV 2 SPORT.

Tidligere landsholdsspiller bakker op

Heller ikke den tidligere landsholdsstreg Mette Gravholt, der spillede et halvt år under Jesper Jensen i Team Esbjerg i 2018, har haft samme oplevelse af træneren, som Sonja Frey har.

- Jeg kan ikke rigtig nikke genkendende til det billede, der bliver tegnet af ham fra det der synspunkt, og jeg vil sige, jeg var meget overrasket over, hvad der er blevet sagt om ham. Dermed ikke sagt, at det er usandt, men det er bare ikke noget, jeg kan genkende i hvert fald, siger Mette Gravholt.

Jeg vil virkelig gerne have Jesper som træner igen, hvis jeg kunne det. Så jeg kan kun sige, at jeg aldrig har haft de oplevelser

Anne Brinch-Nielsen, håndboldspiller

Den tidligere ligaprofil slår samtidig fast, at hun heller ikke er typen, der ville lade sig ignorere, hvis en sådan situation skulle opstå. Men det gjorde den altså ikke under Jesper Jensen, som hun kun har gode ord til overs for.

- På det personlige plan synes jeg, han er et behageligt menneske. Man er tryg ved ham. Så jeg har faktisk ikke noget negativt at sige om ham.

- Han var rolig og havde styr på sine ting, så rent taktisk og på det håndboldmæssige synes jeg heller ikke, at der er noget at komme efter overhovedet, siger Gravholt.

I en SMS til TV 2 SPORT skriver Sofie Blichert-Toft:

- Jeg har ikke noget dårligt at sige om Jesper Jensen. Han er en af de bedste trænere, jeg nogensinde har haft både på det håndboldfaglige og menneskelige plan. Og dette kan jeg sige, på trods af at jeg ikke fik særligt meget spilletid i Team Esbjerg.

Pokalvinder er enig

Jesper Jensen nåede også at arbejde sammen med den nuværende EH Aalborg-spiller Anne Brinch-Nielsen. Hun var i Esbjerg, da Jensen ankom, og sammen vandt de blandt andet pokaltitlen i 2017.

- Jeg var sindssygt glad for at have ham som træner. For mig var han en træner, der virkelig favnede det hele menneske, og som man kunne komme til, hvis der var noget, der generede en, eller som man havde brug for hjælp til. Både på og udenfor banen, fortæller hun.

Anne Brinch-Nielsen afviser at have stået model til noget, der minder om det, Jesper Jensen kritiseres for.

- Jeg vil virkelig gerne have Jesper som træner igen, hvis jeg kunne det. Så jeg kan kun sige, at jeg aldrig har haft de oplevelser.

TV 2 SPORT har - udover de tre, der medvirker i artiklen - forsøgt at komme i kontakt adskillige spillere, der har haft Jesper Jensen som træner. Det er lykkedes at komme i kontakt med Kristina Liscevic, Maibritt Kviesgaard, Emily Stang Sando og Nanna Friis-Traberg, men de har ikke ønsket at udtale sig.