Håndbold

Nikolaj Jacobsen er i kontakt med Mikkel Hansen hver dag

Forholdet mellem Nikolaj Jacobsen og Mikkel Hansen har udviklet sig til at blive tæt, venskabeligt og respektfuldt.

Mikkel Hansens blodprop i lungerne har gjort stort indtryk på landstræner Nikolaj Jacobsen.

Det fortæller han til BT tirsdag morgen.

- Jeg er i daglig kontakt med Mikkel, og Mikkel har det bedre og bedre. Men vi er jo selvfølgelig alle sammen – ikke mindst Mikkels familie – godt chokerede og rystede over det her, siger Jacobsen.

Den danske herrelandstræner havde besluttet sig for først at udtale sig om sin stjernespillers blodprop, efter Mikkel Hansen selv havde sat ord på sin situation. Det oplyste landstræneren TV 2 SPORT for en uge siden.

Efter Mikkel Hansen fredag gav en status på Instagram, har landstræneren givet en kort kommentar om sin oplevelse af den triste nyhed.

Han appellerer til, at Hansen får ro til at ryste det af sig, så han kan komme sig.

Mikkel Hansen storroste landstræneren i januar

I 2017 sagde Danmarks landshold farvel til landstræner Gudmundur Gudmundsson og goddag til Nikolaj Jacobsen, og siden har Mikkel Hansen og Nikolaj Jacobsen knyttet et tæt bånd. Inden årets EM gav Hansen et indblik i, hvad han sætter pris på ved måden, landstræneren styrer sit hold på.

- Det er meget få trænere – hvis jeg overhovedet har set nogen andre end Nikolaj – der formår at være så tæt på sine spillere på og uden for banen, men stadig kan bibeholde den respekt omkring, at han er træner, sagde Mikkel Hansen til TV 2 SPORT i januar og tilføjede:

- Det er da fantastisk, at man kan have sådan en relation til sin træner.

Landskampe og hyldest venter

Med Mikkel Hansens nylige blodprop giver det sig selv, at det bliver uden bagspilleren på holdkortet, når Danmarks håndboldherrer spiller i en fyldt Royal Arena den 14. april mod Polen og to dage senere i Malmø mod Sverige.

Her er der ellers lagt op til en fest efter et flot år, hvor tre turneringer har resulteret i en medalje af hver slags.

- Vi skal have noget ud af kampene, men vi skal også have lov til at nyde vores fantastiske 2021 og klappe hinanden lidt på skuldrene, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Flere store navne udtaget

Derfor har han også udtaget flere af stamspillerne til denne samling sammenlignet med samlingen i marts.

- Det handler om, at mange af dem, der har været med til VM i Egypten, OL og EM, skal hyldes. Og så skal vi arbejde videre. Vi har nogle skader med Mathias Gidsel, Mikkel Hansen og Rasmus Lauge, som desværre ikke kan deltage, siger landstræneren.

Landskampen i Royal Arena markerer også Lasse Svans afskedskamp.