Håndbold

En aprilsnar med lidt sandhed i og 9500 bag verdens bedste

TV 2 SPORTs håndboldredaktion fortæller om stort og småt, der er set og sket rundt om i hallerne.

Åh, ja. Så blev det atter 1. april, og de danske klubber har da så sandelig taget traditionerne alvorligt.

Aarhus United har stolt kunnet berette, hvordan topscorer Mathilde Neesgaard nu skal spille for Irland, der vil samle et landshold kun bestående af rødhårede, TMS Ringsted hævder at have ansat skandaleombruste Veselin Vujovic som ny cheftræner, og Fredericia har simpelthen købt to heste for at forbedre træningsmiljøet.

Yeah, right. Godt forsøgt.

Så er HØJ Elitehåndbolds bud på en aprilsnar noget mere sofistikeret.

1. divisionsklubben har præsenteret selveste Jesper Nøddesbo på en etårig kontrakt og i en pressemeddelelse, hvor den tidligere landsholdsprofil henrykt fortæller, hvordan han "har savnet at have en hverdag sammen med Bo" - HØJs spillende assistent og Nøddesbos mangeårige klub- og landsholdskammerat Bo Spellerberg.

Umiddelbart en historie kun til smilebåndet ligesom de andre - hvis ikke det var, fordi HØJ rent faktisk ER i besiddelse af Jesper Nøddesbos spillercertifikat. Det er ikke bare noget, de hævder. Selveste moderskibet DHF har bekræftet informationen over for TV 2 SPORT. Så hvis Nøddesbo og HØJ vil, kan den 41-årige publikumsdarling faktisk godt spille i fx kommende playoff-kampe om en ligaplads.

Men kontrakten, HØJ? Vis os den, hvis vi skal tro på det også.

Det var også næsten for godt til at være sandt, da IHF tidligere på ugen kårede verdens bedste trænere og spillere - og kronede lutter danskere. Ikke fordi det bestemt ikke er velfortjente kåringer - så stort og velment tillykke til Nikolaj Jacobsen, Jesper Jensen, Niklas Landin og Sandra Toft herfra - men fordi det aldrig er sket før, at fire personer fra samme nation har snuppet alle titlerne.

Hørt i Hallen

'Hørt i hallen' er beretninger og skæve observationer fra de forgangne uger i Danmarks og verdens håndboldhaller.

Alle historier er verificeret af TV 2 SPORTs kilder i håndboldmiljøet.

Har du også hørt eller set noget i hallen, som du synes, vi bør vide? Skriv til os på hoertihallen@tv2.dk 

Kåringerne skete i en afstemning på det store internet, men IHF kan ikke fortælle, om den usædvanlige danske suverænitet skyldes, at især danske fans havde fundet ind på IHF's hjemmeside - som nogle har spekuleret i. Selv om fans skulle registrere sig for at stemme, var det nemlig ikke et krav, at de skulle oplyse deres nationalitet. Så det har mange - ifølge IHF - ikke gjort.

IHF kan dog godt fortælle, at der er tale om fans fra mindst 33 forskellige lande og mindst seks kontinenter, og at knap 9.500 personer har været inde og stemme. Det svarer til cirka fire procent af indbyggerne i Kiel - eller til at borgerne på Nikolaj Jacobsens hjemegn Thurø har været inde og stemme tre gange hver.

Et forslag, IHF? Lad jer for en gangs skyld inspirere af jeres venner i fodboldverdenen. Giv alle toptrænere og landsholdsanførere en stemmeseddel hver og lad dem uddele fem, tre og ét point - og kår så verdens bedste på den måde. Og offentliggør så i øvrigt alle stemmerne. Så undgår I enhver spekulation om, hvem der har stemt på hvem.

I de hjemlige ligaer er det nu definitivt, at Skive fH bliver stemt ud som en af de to nedrykkere i herreligaen. Man bliver altid budt på en sportscola på de egne, og det alene er god grund til at komme til at savne vestjyderne i næste sæson. Men sportsligt har skibonitterne (ja, det hedder det altså) også været et godt bekendtskab og bestemt ikke nogen prygelknabe, selv om nedrykningen blev definitiv med tre runder igen. 11 point skrabet sammen, kun fire nederlag på mere end syv mål (tre af de fire mod enten Aalborg eller GOG), og så blev en af Skives fire sejre endda - hvilket de nok især er glade for de på kanter - over storebror TTH Holstebro i efteråret.

I Holstebro er Søren Hansen stille og roligt på vej tilbage efter sin sygemelding og har siddet i en observerende rolle på tribunen både ude mod TMS Ringsted og i aftes hjemme mod SønderjyskE. Men cheftræneren er stadig ikke frisk nok til at tale med omverdenen eller genindtage chefrollen på TTH-bænken til den kommende uges altafgørende kampe i en historisk bundstrid.

Når grundspillet slutter i næste uge, kan fem (!) hold ende på med 19 point i kampen om at undgå at følge med Skive direkte ned i 1. division. Lørdag er der sidste spillerunde - og KIF Kolding mod TTH Holstebro i Sydbank Arena i Kolding med fri entre.

Aldrig har det været mere berettiget at sige, at vi har et håndboldbrag i vente.

Du kan skrive til ’Hørt i hallen’ på hoertihallen@tv2.dk, hvis du har hørt eller set noget i hallerne i Danmark, som vi bør vide.

Se sendeplanen for håndbold på TV 2's kanaler her.