Håndbold

Officielt: Niklas Landin skifter til Aalborg

Niklas Landin forlader THW Kiel og skifter til Aalborg Håndbold fra sommeren 2023.

Endnu en stor stjerne er snart at finde i den danske liga.

Niklas Landin pakker kufferten og vender hjem til Danmark, hvor han har fået en kontrakt med Aalborg Håndbold fra sommeren 2023. Det er en fireårig kontrakt.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Selvom Landin havde en kontrakt med THW Kiel til 2025, er det lykkedes Aalborg at lokke landsholdsmålmanden til, og det fryder direktør Jan Larsen sig over.

- Det er kæmpestort for alle os i Aalborg Håndbold. Niklas har bevist over de seneste mange sæsoner, at han med god grund regnes for at være verdens bedste målmand, og det er selvfølgelig med stor stolthed, at vi nu kan præsentere ham. Han har gang på gang afgjort nogle af de største håndboldkampe, og hans unikke kvaliteter taler for sig selv. Jeg er sikker på, at han bliver en afgørende faktor i jagten på endnu flere titler til klubben, siger Jan Larsen.

- Aalborg var det perfekte match

Niklas Landin fortæller, at han har haft nogle fantastiske år i Tyskland, men at der har været nogle "familiære udfordringer, som løses bedst ved at vende hjem til Danmark".

- Samtidig har jeg også fortsat store sportslige ambitioner, og her var Aalborg Håndbold det perfekte match. Jeg har selvfølgelig fulgt de flotte præstationer, klubben har præsteret, og har også flere gange været på besøg og oplevet den fantastiske stemning i Sparekassen Danmark Arena. Det har imponeret mig, og jeg glæder mig virkelig til at blive en del af projektet, siger Niklas Landin.

Niklas Landin blev i sidste uge kåret til verdens bedste håndboldspiller for 2021.

Dermed skriver Niklas Landin sig på listen over verdensstjerner, der er eller kommer til Aalborg. Listen tæller allerede nu Aron Palmarsson, Kristian Bjørnsen og Jesper Nielsen, inden at Mikkel Hansen kommer til klubben fra august.

Niklas Landin har tidligere spillet i den danske liga for henholdsvis GOG Svendborg og Bjerringbro-Silkeborg. I 2012 skiftede han til Rhein-Neckar Löwen, hvorefter han skiftede til THW Kiel.

Han har spillet 242 kampe for landsholdet, hvor han har vundet både VM, EM og OL.