Håndbold

Viborg betaler sekscifret beløb for at få Final 4 til Danmark

Det kan ende i ren dansk finale, når Viborg HK til maj er vært for finalestævnet Final 4 i EHF's European League.

En sportslig triumf - og en god forretning.

Viborg HK håber - og tror - på begge dele, når traditionsklubben den 14.-15. skal være vært for finalestævnet Final 4 i EHF European League - den næstfineste af håndboldens europæiske klubturneringer.

Men det er et værtsskab, som Viborg har betalt et anseeligt beløb for at få til byen. De konkrete tal bliver som altid holdt ind til kroppen, som var det en cheftræners taktiske oplæg, men Viborg-direktør Jens Steffensen bekræfter, at klubben betaler det europæiske håndboldforbund EHF et sekscifret beløb i danske kroner for at få værtsskabet til Viborg.

- Var vi endt på det beløb, de startede med at ville have, havde vi ikke accepteret det. Men jeg har haft en god dialog med dem, og jeg synes, vi har fundet et fornuftigt niveau, siger Jens Steffensen til TV 2 SPORT.

Kommunalt sponsorat på 150.000

Viborg HK skal blandt andet betale regningen for hotel og forplejning til alle fire hold og EHF's repræsentanter. Til gengæld får klubben alle indtægter fra billetsalget, medmindre beløbet overstiger 90.000 euro (cirka 670.000 kroner). I så fald skal Viborg dele resten af pengene fra billetsalget med EHF, der også har rettighederne til det meste reklamesalg i hallen.

Viborg Kommune har besluttet at sponsorere 150.000 kroner til eventen, og ifølge et mødereferat fra kommunens økonomi- og erhvervsudvalg, der har bevilget de kommunale kroner, regner Viborg HK også med at få yderligere 100.000 kroner i kassen fra en privat virksomhed, som bliver navnesponsor på stævnet.

- Men vi skal sælge nogle billetter. Det bliver ikke nogen god forretning, hvis der ikke kommer nogen og ser det, erkender Jens Steffensen.

Det skulle der dog også være gode chancer for, at nogen gør. I hvert fald er der ikke kun ét, men to danske hold blandt de fire til finalestævnet.

Og de to - Viborg og Herning-Ikast - kan tilmed ende med at møde hinanden i en ren dansk finale, efter de undgik hinanden i torsdagens lodtrækning i Wien.

Her trak Viborg det rumænske hold Baia Mare, mens Herning-Ikast skal op mod tyske Bietigheim med danske Stine Jørgensen og Trine Østergaard på holdkortet.