Endnu en landsholdsspiller vender hjem

Aalborg Håndbold forstærker truppen med landsholdsstregen Simon Hald.

Mikkel Hansen og Niklas Landin er allerede præsenteret i Aalborg Håndbold, og nu følger klubben så op med Simon Hald.

Han skifter, ligesom Landin, til Aalborg HĂĄndbold i sommeren 2023. Det skriver klubben pĂĄ sin hjemmeside.

Simon Hald har skrevet under pĂĄ en femĂĄrig kontrakt med sin tidligere og nu kommende klub.

- Aalborg Håndbold betyder meget for mig, og jeg har selvfølgelig fulgt klubben siden mit skifte. Jeg er imponeret over, hvad de har præsteret de sidste sæsoner, og det glæder jeg mig til at blive en del af, siger Simon Hald til klubbens hjemmeside.

27-årige Simon Hald fik sin seniordebut for Aalborg Håndbold, hvor han spillede flere end 200 førsteholdskampe frem til 2018. Her skiftede han til tyske Flensburg-Handewitt, hvor han har spillet siden.

- Simon skiftede til Flensburg for snart fire år siden for at prøve sig af i udlandet. Siden har han blot fortsat sit hårde arbejde og udviklet sig til at blive en international topspiller i både forsvar og angreb, og jeg er stolt over, at det allerede er lykkes os at hente Simon hjem igen til Aalborg trods hans unge alder, udtaler Aalborg Håndbolds direktør, Jan Larsen.

Et meget stærkt signal

Mens Hald og Landin tiltræder i Aalborg i 2023, skifter Mikkel Hansen til klubben i 2022. Inden denne sæson har klubben desuden hentet internationale profiler som Aron Palmarsson, Kristian Bjørnsen og Jesper Nielsen.

- Tilgangen af Simon Hald er spektakulær, fordi han vender hjem i sin bedste alder. Lige nu er han i en af Europas største klubber, hvor han har en fuldstændig fast plads som en meget central aktør i forsvaret, og på landsholdet er han også etableret i streghierarkiet, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- At Simon Hald vender hjem efter fem år i udlandet, er et meget stærkt signal. De må sidde i Bundesliga-klubberne og tænke en del over, at Aalborg er i stand til at blive ved med at hente store navne.

To spillere pĂĄ to dage

Offentliggørelsen af Simon Hald som kommende Aalborg-spiller kommer dagen efter, at en anden landsholdsprofil har annonceret sin hjemrejse til den danske liga.

I 2023 vender Rasmus Lauge således tilbage til Bjerringbro-Silkeborg, hvor han debuterede på førsteholdet som 18-årig.

Ligesom Simon Hald har Lauge ogsĂĄ skrevet under pĂĄ en femĂĄrig kontrakt.