Håndbold

Danmark sagde farvel til Svan med storsejr

De danske håndboldherrer vandt 30-20 over Polen i en afskedskamp for Lasse Svan Hansen.

Lasse Svan fik et godt resultat i sin afskedskamp. Danmark storsejrede mod Polen med 30-20.

Til gengæld blev det ikke nogen personlig succes. Den danske fløjspiller brændte fire ud af seks forsøg på en halv times spilletid.

Han kunne dog glæde sig over en stor hyldest inden kampen, hvor publikum hilste rørende af. Også i slutminutterne blev kampen afbrudt, og Svan blev overdynget med klapsalver.

Da Lasse Svans navn lyder ud af hallens højtalere, går publikum amok i stor jubel. Video: Caroline Tarrasson

Masser af udskiftninger

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen udnyttede omstændighederne ved testkampen til hyppigt at skifte ud blandt sine spillere.

En af dem, der greb chancen torsdag var Michael Damgaard, som ikke har været med landsholdet til en slutrunde siden 2020.

En brandvarm Damgaard sørgede med sine fem scoringer inden pausen for, at det rødklædte hjemmehold fik etableret en tomålsføring.

I anden halvleg fortsatte det danske hjemmehold med at udbygge føringen, mens de polske gæster til deres frustration gang på gang stødte på en mur i form af Niklas Landin i det danske mål.

Stort hyldest

Med omkring to minutter tilbage af kampen tog Nikolaj Jacobsen en timeout, hvorefter de to holds spillere samledes og begyndte at klappe, mens de fremmødte fans i Royal Arena rejste sig op for at hylde den danske håndboldlegende.

Til allersidst fik Svan lov at afslutte karrieren på fornem vis, da han satte et straffekast i kassen og scorede kampens sidste mål.

Man kan næsten ikke forestille sig en bedre afslutning på en lang karriere, som den Lasse Svan fik. Video: Caroline Tarrasson

Lasse Svan annoncerede i efteråret sidste år, at han til sommer stopper sin professionelle håndboldkarriere.

Han debuterede på herrelandsholdet i oktober 2003 og nåede i aften sin landskamp nummer 246. Han er en af kun ni spillere, der har spillet flere end 225 A-landskampe.

Svan har gennem sin tid på det danske landshold vundet guld ved OL, VM og EM samt flere andre medaljer. Ved EM i januar, der var Svans sidste mesterskab, vandt Danmark bronze.

Danmark skal i aktion igen lørdag eftermiddag, hvor de rød-hvide skal prøve kræfter med europamestrene fra Sverige i Malmø Arena.