Håndbold

- De kunne sætte en træklods derind, og så ville jeg også ramme den

Håndbolden kom i anden række, da Lasse Svan torsdag aften spillede sin sidste landskamp.

Lasse Svan kunne næsten ikke ønske sig mere af sin afskedskamp for Danmark.

Det skulle da lige være nogle flere mål foran det publikum, der hyldede ham fra start til slut. I en følelsesladet kamp scorede Svan to mål på fem forsøg – det sidste på et straffekast, efter han næsten havde opgivet at få bolden i nettet.

- Jeg sagde til Nikolaj Jacobsen under en timeout, at de kunne sætte en træklods derind, og så ville jeg også ramme den. Men publikum ville det anderledes, og tak til dem for dét, siger Lasse Svan om det sidste mål for Danmark - og således blev Svans karriere opsummeret i en enkelt situation.

Gennem adskillige år har han ofret sig og skabt store minder for hele håndbold-Danmark.

En speciel aften

Lasse Svan indstiller sin imponerende håndboldkarriere efter denne sæson, og torsdag aften blev han hyldet som fortjent, da Danmark slog Polen i en venskabskamp i Royal Arena.

Både før, under og efter sejren over Polen lød der øredøvende klapsalver ned mod højrefløjen, der spillede sin første landskamp tilbage i 2003 og siden har vundet både EM-, VM- og OL-guld med Danmark.

- Jeg havde egentlig sagt til mig selv, at jeg skulle tillade mig selv at nyde det og suge det hele til mig. Men der var godt nok mange indtryk, siger Lasse Svan om sin afskedskamp.

- Det var fuldstændigt fantastisk. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det var meget, meget overvældende – og jeg ville selvfølgelig ønske, jeg bare havde pebet dem alle sammen ind.

I sin karakterbog kvitterer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard med et 2-tal for præstationen. Men han fastslår også, at ”det er den mest ligegyldige karakter,” han nogensinde har givet Lasse Svan.

Torsdag aften var Lasse Svan i første række og håndbolden sekundær, og derfor har mange måske allerede glemt, at opgøret endte 30-20.

Lasse Svan måtte knibe en tåre eller to, da Nikolaj Jacobsen tager timeout til ære for Lasse Svan. Video: Caroline Tarrasson