Håndbold

Nyegaards karakterbog: - Man bliver i godt humør af at se den mand

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til danskerne efter Lasse Svans afskedskamp mod Polen.

Takket være den store hyldest til Lasse Svan blev det en meget, meget speciel landskamp, Danmark spillede mod Polen torsdag aften.

Fra begyndelsen var det ikke en stor håndboldkamp. Det var usammenhængende og stakato-agtigt fra begge mandskaber. Men efter de første 15 minutter kom der mere flow i det danske spil, og Nikolaj Jacobsen begyndte at arbejde taktisk ret tidligt med skiftet til 7 mod 6-forsvar, og senere gik han over i et 5-1-forsvar, som polakkerne havde svært ved at løse.

I anden halvleg – med en Niklas Landin i spilhumør – måtte det jo gå galt for polakkerne. Der var klasseforskel i anden halvleg med mange gode danske præstationer, hvor især Mads Mensah var den gennemgående figur.

Karakterer til danskerne mod Polen

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kevin Møller

  Målvogter

  Han står med fire redninger og en redningsprocent på 27. Det var ingen stor landskamp af ham. Lidt unormalt fra Kevin Møller var der et par langskud, som han normalt ville håndtere bedre.

  Så alt i alt ikke en stor landskamp fra Møller. 

  2
 • Niklas Landin

  Målvogter / Kampens spiller

  Kampens spiller. Ingen tvivl.

  Jeg var så imponeret over Landins helt overlegne stilistiske måde at agere på. Han satte streg under, hvor teknisk dygtig han er. Det er en meget stor kvalitet at have.

  Det var en meget, meget stor landskamp igen. Det understreger hans format, at han også gør det så godt på en dag, hvor hele verden ikke ligefrem står på spil.

  Han står med en imponerende redningsprocent på 50 efter ni redninger på atten forsøg, og i begyndelsen af anden halvleg var han helt oppe og kysse de 70 procent. 

  6
 • Anders Zachariassen

  Stregspiller

  Han får scoret en enkelt på tomt mål, men brænder også en oplagt. Han kommer dog ind og afløser Magnus Saugstrup fint, og han gjorde også en fin figur i forsvaret. 

  4
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Hald fik mange spilminutter og spillede hele anden halvleg. Han lavede to mål på to forsøg, og især den ene scoring var vidunderlig. Det var på nærmest akrobatisk vis, at han fik en scoring ud af den.

  Han dækkede også fint op. Han blev dog tørret en enkelt gang godt og grundigt og måtte tage en udvisning, men ellers en fin landskamp fra hans side. Han fik flere angrebsminutter, end han plejer i Flensburg-Handewitt.

   

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Flot landskamp af ham. Han scorer tre mål på fire forsøg, og den han brændte, var der klokkeklart straffekast på.

  Han spillede sammenlagt en god halv times tid, og han var fuldstændig central, fordi han har den der forbilledelige evne i forsvaret. Han blev afgørende, fordi de skifter fra 6-0-forsvar til 5-1-forsvar. Han er vital, og det viste han igen. 

  5
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han spillede en okay første halvleg. Lavede ét mål på ét forsøg og fik ikke andet end det at arbejde med. Dækkede fint op på venstrebacken ved siden af Henrik Møllgaard.

   

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Sad ude med en mindre skade.

  UB
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Han lavede seks mål på syv forsøg. Man bliver generelt i godt humør af at se den mand med den æstetik, der er omkring hans springkraft. Det glædes jeg over hver gang. Han havde et par fejl forsvarsmæssigt, hvor han kom på bagkant af et pres. Derfor nøjes jeg med et 4-tal. Men han greb mulighederne og var sikker på straffekast.

  4
 • Hans Lindberg

  Fløjspiller

  Det var lidt "on and off". Han spillede et kvarter af første halvleg og scorede to mål på tre forsøg. Efter et brændt straffekast slog han hurtigt igen med et par flotte scoringer.

  Forsvarsmæssigt begik han et straffe, som jeg mener, burde have været en angrebsfejl i stedet. 

  4
 • Lasse Svan

  Fløjspiller

  Det her er den mest ligegyldige karakter, jeg nogensinde har givet Lasse Svan. Og den gør ondt at give.

  Men det var ikke en god præstation fra ham i den sidste landskamp, hvor han blot scorede to mål på seks fosøg. Det var helt tydeligt, og det kan jeg virkelig godt forstå, at det var en helt helt speciel aften. Og det påvirkede ham helt åbenlyst, for han brændte skud, han aldrig normalt brænder.  

  Han fik nogle ekstraordinært store muligheder, men var under sit eget psykiske og mentale pres.

  En skidt præstation, men en imponerede landsholdskarriere.

  2
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Spillede kun ganske kort tid, inden han blev skadet.

  UB
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller

  Det var lidt op og ned. Havde to scoringer på to forsøg, hvor han virkelig viste sin venstrehånd. Men han havde svært ved at finde rytmen med Mads Mensah. 

  Hvis Kirkeløkke skal klare sig, skal han spille på sine egne kompetencer - og det er hans skud.

  Han viste sig ikke så forsvarsstærk, som vi tidligere har set ham. Men han fik heller ikke voldsomt meget spilletid.

  3
 • Jacob Lassen

  Bagspiller

  Jeg kan godt lidt Jacob Lassen. Han havde et par fine assister og lavede to mål på to forsøg. Han har rytme, og han er sådan en, der får ting til at ske.

  Så har han også den evne, at han selv er farlig. Han ser spillet godt og havde blandt andet en vidunderlig diagonalaflevering til Emil Jakobsen.

  Forsvarsmæssigt var det ikke imponerende, og han kommer for sent et par gange. Men jeg synes, Lassen indikerer, at han hører med i det her selskab.

  4
 • Michael Damgaard

  Bagspiller

  Han spillede en rigtig fin landskamp med seks mål på ni forsøg. 

  Han startede inde og spillede det første kvarter - og kom ind mod slutningen af halvlegen igen. Når det foregår på Damgaards betingelser, så det paser til hans kompetencer, er han i perioder livsfarlig.

  Han krydrede det med et par satsede afslutninger, men det var en gennegmående fin landskamp. Og han var også med i det sidste kvarter, hvor Danmark trak fra.

  4
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han spillede de første 45 minutter og fik fri herefter. Han er ikke målscorer, men det er tydeligt, at det er ham, Nikolaj Jacobsen giver dirigentstaven, når han mangler de tre store profiler i Mikkel Hansen, Mathias Gidsel og Rasmus Lauge. 

  Han styrede virkelig holdet rigtig fint. Og leverde bomstærkt forsvarsspil.

  Jeg bemærker, at han får det til at flyde. Han har udviklet sig så strategisk dygtigt, at det flyder fra ham med assister. Havde fem gyldne assister i dag. Han ved, hvor der er muligheder at hente.

  5
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Spillede kun ganske få minutter.

  UB
 • Lasse Andersson

  Bagspiller

  Det var tredive rigtig gode landsholdsminutter fra Lasse Andersson. Det var tydeligt, at det var vigtigt for ham, at komme ind og bevise sig. Han har haft en periode væk fra det gode selskab.

  Han dækkede rigtig godt op og var god i kontraspillet og assistspillet. Meget flot kamp. Leverede en dejlig detalje, hvor han rytmisk flot glider forbi backen og smider en god bold til Emil Jakobsen.

  Skudmæssigt var det ikke godt nok. Han havde to gode chancer, men skuddet havde ikke den kvalitet, som normalt er hans force.

  Det var meget opmuntrende at se ham give den gas. Det var en vigtig kamp for ham.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Han skal have ros for, at han igen, igen - selvom modstanderen ikke var verdensklasse - får landsholdet til at koncentrere sig. Det fungerer bare.

  Det mest strategiske var jo, da han fandt ud af, at de skulle op i et 5-1-forsvar, som tog brodden af polakkerne. Det fastholdt han resten af kampen. Det fungerede rigtig godt.

  Han brugte hele staben. Og han fik set 7 mod 6-spillet i aktion. På den måde brugte de færre ressourcer med tanke på kampen på lørdag. 

  Han skal have ros for den at levere verdens længste timeout til sidst for at hylde Lasse Svan. Det var tilladt i den her kamp. Det var en smuk gestus til en afholdt spiller fra landstræneren. 

  5