Håndbold

Ukrainere brød ud i tårer efter flot gestus

Onsdag bankede det danske kvindelandshold Østrig, men undervejs handlede det om meget mere end bare håndbold.

"Vi står sammen for Ukraine"

Sådan lød budskabet på et banner, der onsdag blev rullet ud og fremvist af det danske, østrigske, kroatiske og ukrainske kvindelandshold efter de to sidstnævntes kamp i EM-kvalifikationen.

Symbolikken og budskabet var ikke til at misforstå, og den flotte gestus frembragte med det samme store følelser.

- Det var meget rørende. Det var lidt bekræftende at se, hvor meget det betyder for dem (de ukrainske spillere, red.) . Og at de kunne stå her i dag og spille en håndboldkamp, tager jeg virkelig hatten af for. Jeg er meget overvældet over, hvordan de havde det, fortalte Kristina Jørgensen efterfølgende til TV 2 SPORT.

Netop Kristina Jørgensen har et kendskab til en af de ukrainske spillere, og derfor ramte det ekstra hårdt.

- Vi har spillet mod en af dem, Iryna Glibko, i Viborg. At se hende så berørt - helt grædefærdig - og give hende en krammer, det satte virkelig nogle tanker i gang. Det er forfærdeligt, hvad der sker.

Årsagen til at opgøret mellem Ukraine og Kroatien blev spillet i Østrig, skyldes, at det ukrainske landshold har fået midlertidig hjemmebane i Østrig, da det grundet krigen ikke er muligt at have base i Ukraine.

En voldsom historie

Selvom støtten uden for banen ikke var til at overse, blev det til et klart nederlag på banen for Ukraine, der tabte 26-19 til Kroatien.

Anderledes positivt gik det for Danmark, der efterfølgende ydmygede Østrig med 38-22. Se højdepunkter fra kampen øverst i artiklen.

Men selvom det håndboldmæssigt var en stor succeshistorie for Danmark, kunne den forudgående gestus ikke undgå at fylde.

Blandt andet satte TV 2 SPORTs håndboldekspert, Peter Bruun Jørgensen, der kommenterede kampen, ord på den oplevelse, han netop havde netop havde været vidne til.

- Der var flere af de ukrainske spillere, der stod og græd. Når man tænker på, hvad de er igennem i øjeblikket, er det en voldsom historie, lød det fra Peter Bruun undervejs i kampen.

Danmarks storsejr betyder, at førstepladsen i EM-kvalifikationen nu er i hus. Det betyder også, at Danmark nu topseedet ved EM i november.

Stillingen efter 5 kampe

  1. Danmark 10 point
  2. Rumænien 5 point
  3. Østrig 5 point
  4. Færøerne 0 point