Alle har en dårlig fornemmelse efter dansk storsejr

Normalt er det positive ord, der præger interviews efter en sejr. Det var ikke tilfældet efter kampen mod Færøerne lørdag.

Det kan lyde en smule paradoksalt, men fornemmelsen er dårlig efter en dansk storsejr på 26-15 over Færøerne.

Kampen, der rundede EM-kvalifikationen af, var fyldt med danske fejl, og derfor var både eksperter, landstræneren og spillerne enige, da kampen skulle evalueres.

Rikke Iversen

Landsholdsspiller

- Jeg synes, vi spillede hakkende i angrebet, og vi stod lidt på flade fødder i forsvaret. Vi snakkede om i pausen, at vi skulle være mere bevægelige, for de har nogle fine mand-mand-spillere. Det var en lidt ærgerlig landskamp, selvom vi vandt.

- Vi tog ikke det store skridt eller lagde noget stort lag på.

Peter Bruun Jørgensen

Håndboldekspert, TV 2 SPORT

- Det er absolut den dårligste landskamp af det danske kvindelandshold i den her sæson. Jeg synes, de manglede koncentrationen, der gør, at man er skarp, når der skal afsluttes og tackles.

Lærke Møller

Håndboldekspert, TV 2 SPORT

- Det er en ærgerlig fornemmelse, fordi de startede rigtig godt ud mod Østrig. De fik en masse ud af den kamp. Så kom de hjem til en fyldt hal her i Næstved og ville gerne levere en god præstation. Men det blev en præstation på 50-60 procent.

- Jeg er skuffet i forhold til den enkelte spiller. 15 mål er ikke en katastrofe at lukke ind, men det er måden, det sker på. De tabte dueller defensivt, og de fik aldrig rigtig gang i det sprudlende offensive spil, som har været kendetegnende i en lang periode.

Jesper Jensen

Landstræner

- De (spillerne red.) var lidt nervøse og fik en dårlig oplevelse ud af det, fordi de brændte for mange chancer og stod lidt for langt fra hinanden i forsvaret. Men det er første gang i lang tid, jeg har set os skyde lidt ved siden af pladen. Det er okay at have en enkelt halvsløj dag på et års tid, siger han.

Et flot år

Det danske landshold har i løbet af det seneste år spillet 18 landskampe, hvoraf de 17 af dem er endt med sejr. Det er det, Jesper Jensen henviser til.

Det eneste nederlag kom i VM-semifinalen i december, hvor Frankrig var for stærke.

På trods af den dårlige fornemmelse er Danmark kvalificeret til EM med en førsteplads i puljen, der også tæller Østrig og Rumænien. Det stod allerede klart inden kampen mod Færøerne. EM starter i begyndelsen af november.